Svetislav Pešić
Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Svetislav Pešić prijavio je 12 igrača za meč Srbije i Finske koji se od 20.00 igra u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Selektor Pešić je pozvao 15 igrača za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, a u protokolu mogu da budu samo 12.

Tako su za Fince iz tima ispali Uroš Trifunović iz Partizana, Ognjen Dobrić iz Virtusa, te Aleksa Uskokovića koji nosi dres Borca iz Čačka.

PROČITAJTE JOŠ

Poznato su i igrači koji će konkurisati za taj meč protiv Finaca: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Jaramaz, Filip Petrušev.

Srbija ima retko priliku danas da gleda reprezentaciju kojom se ponosi, a pogotovo retko da ih gleda u ovako dobrom sastavu. Biće to prilika da selektor Pešić i igrači shvate još jednom šta su uradili i koliko su oduševili sve svetskim srebrom iz Manile.

Svetislav Pešić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ovo je naše prvo okupljanje posle Svetsko prvenstva u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je Evropsko prvenstvo 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji, zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za Olimpijske igre i da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve utakmice da vidimo šta možemo da dobijemo za Olimpijske igre“, počeo je Pešić.

I dalje na ovom gleda kao na posao, pa je analizirao usput šta očekuje u prve dve utakmice kvalifikacija.

„To su dve različite ekipe, sa dva različita stila, moderna košarka, sa velikom tranzicijom, Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače. Uvek je drugačiji osećaj svih ekipa, ali i reprezentativni. Moramo da radimo na toj odbrani od tranzicije, Gruzija je drugačija ekipa, sa Šengelijom i ovim iz Tenerifea Šermadinijem, dobili su novog stranca, novog našeg trenera, Džikića, igraju ‘insajd’ košarku“, rekao je Pešić.

SASTAV SRBIJE ZA FINSKU

Aleksa Avramović (Partizan)

Aleksa Radanov (Runa basket)

Balša Koprivica (Partizan)

Vanja Marinković (Baskonija)

Dejan Davidovac (C. zvezda)

Dušan Beslać (Saratov)

Dušan Ristić (Tenerife)

Luka Mitrović kapiten (C. zvezda)

Marko Gudurić (Fenerbahče)

Nikola Đurišić (Mega)

Ognjen Jaramaz (Partizan)

Filip Petrušev (Olimpijakos)

BONUS VIDEO Svetislav Pešić na okupljanju, razgovor sa novinarima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar