Pešić
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Može biti samo jedan - Svetislav Pešić ili Duško Ivanović? Neko od slavnih stručnjaka postaće šampion Španije i najtrofejniji trener sa ovih prostora na tamošnjem tlu.

Košarkaši Barselone i Baskonije u utorak, od 20 sati u Valensiji, igraju finale ACB lige.

PROČITAJTE JOŠ

I Pešić i Ivanović do sada imaju po dve titule prvaka Španije, pa će samim tim jedan od njih dvojice postati najtrofejniji balkanski trener u jednoj od najjačih evropskih liga.

Imali su iskusni stručnjaci i zanimljiv susret dan pred finale i pred duel za prestiž.

Pešić i Ivanović su stali da se fotografišu pored pehara, a legenda srpske košarke nije odolela da u svom stilu „pecne“ kolegu.

„Pipni ga malo, zato što kasnije… Nikad ne znaš šta može posle da bude“, poručio je Pešić Ivanoviću uz karakterističan osmeh.

Obojica su titule prvaka Španije osvajala sa sadašnjim klubovima. Pešić je vodio Barsu do trona u dve vezane godine, 2003. i 2004, dok je Ivanović bio šampion 2002. sa tadašnjom Tau Keramikom i 2010. sa Kahom Laboral.

Inače, Baskonija je finala došla pobedom nad domaćinom završnog turnira Valensijom (75:73), dok su Katalonci bili bolji od Burgosa – 98:84.

Takođe, Pešićevi puleni su savladali finalistu u grupnoj fazi sa 81:75.

Srpski stručnjak ima manje španskih trofeja od Ivanovića, jer je Kup kralja osvojio u tri navrata, a crnogorski trener jednom više. Trener Baskonije ima i pehar španskog Superkupa iz 2008.

Obojica su po jednom bila izabrana za trenera godine – Pešić prošle godine, a Ivanović 2001.

Barselona ili Baskonija, Pešić ili Ivanović – za španski tron i balkanski prestiž.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar