Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Vlado Šćepanović, nekadašnji košarkaš i aktuelni član stručnog štaba Partizana, prvi je favorit za mesto prvog trenera ukoliko Andrea Trinkijeri napusti klub, saznaje Nova.rs.

Italijanski stručnjak je zatražio da izađe iz trogodišnjeg ugovora koji je potpisao krajem oktobra 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Zajedno sa njim tada je u klub stigao i Šćepanović, koji je dres Partizana nosio u dva navrata, u sezoni 2001/02 i tokom 2004. godine.

„Kada me je Andrea pozvao i rekao da je Partizan zainteresovan za saradnju, rekao sam mu da, što se mene tiče, ne bi trebalo uopšte da se dvoumi u tom pogledu i da bi trebalo da prihvati izazov. A ja nisam imao dilemu da li da dođem ponovo u Partizan“, rekao je Šćepanović za Mozzartsport u januaru prošle godine.

On je trenersku karijeru startovao 2016. godine u Budućnosti iz Podgorice, ali je na toj poziciji proveo svega nekoliko meseci.

Poslu se vratio u Bambergu, kao pomoćnik Trinkijeriju.

Šćepanović ima 44 godine, a tokom igračke karijere je sa Partizanom dva puta bio šampion YUBA lige.

Reputaciju je stekao u Budućnosti, čije boje je branio punih sedam godina, pre nego što je otišao u Efes Pilsen. Između dva boravka u Partizanu igrao je za Skiper iz Bolonje, da bi potom nosio dresove Panatinaikosa, PAOK, Granade, Mursije i Paneliniosa, u kom je 2011. godine završio igračku karijeru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram