Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana ostvarili su važnu pobedu u okviru 8. kola Evrokupa. Crno-beli su posle neizvesne završnice savladali Uniks, a nakon trijumfa nad ruskim timom, Sašo Filipovski, strateg srpskog predstavnika, nije skrivao zadovoljstvo.

„Teško je kontrolisati formu, radimo na tome da se ona diže – svaki individualac ima uspone i padove, ali je zato važan timski sistem i igra, kada nekome ne ide, da neko drugi može da ga zameni. Zato je sistem jako važan, mislim da je ovo pravi put. Ovo tražimo. Na treninzima i utakmicama da se igra sa visokom energijom“, rekao je Filipovski.

PROČITAJTE JOŠ

Slovenačkom strategu je duel sa ruskim predstavnikom bio prvi na klupi Partizana u Evrokupu, a njegov tim posle šest susreta ima učinak od po tri pobede i poraza.

„I pobeda i poraz su situacija za sebe, dobar igrač mora da zna da se nosi i sa jednim i sa drugim – bez euforije kad se pobedi, ne sme da se gubi koncentracija za trening, ali ne treba biti ni depresivan posle poraza, već da ispravljamo greške. Tražim koncentraciju i rad“.

Posebno raspoložen u redovima crno-belih bio je Markus Pejdž koji je upisao 25 poena uz osam trojki iz 10 pokušaja. Zanimljivo, Amerikanac je čak šest puta pogađao van linije 6,75 u poslednjih 13 minuta igre.

„On je pravi šuter, sada je pomogao ekipi, ali timska igra je odlučila pobednika jer su ga saigrači u pravim momentima pronalazili“.

Iz tima je izostao Erik Mika koji se nije osećao dobro, dok se u konkurenciju vratio Vil Mozli.

„Imao je jedan trening sa ekipom. Normalno da nam je važan u skoku, zatvara reket, pomaže ekipi u drugoj liniji. Radio je Mozli vrlo kvalitetno kad je bio povređen, tako da fizički nije mnogo zaostao, više je do sistema i košarke“, istakoa je Filipovski čiji izabranici već u četvrtak dočekuju Huventud.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar