Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Velika borba pred legendarnim trenerom Reala.

Košarkaški svet pogodila je vest da je trener Real Madrida Pablo Laso doživeo infarkt i da je završio u bolnici.

Srećom, njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen, ali će u nekom narednom periodu morati da prestane sa bavljenjem košarkom.

PROČITAJTE JOŠ

Pablo Laso se ovog ponedeljka oporavlja odeljenju intenzivne nege bolnice de la Moraleha, gde je primljen nakon infarkta miokarda i kateterizacije. Trener Real Madrida počeo je da se oseća loše u subotu uveče i u ranim jutarnjim satima u nedelju je sam otišao u bolnicu. Mudra i brza odluka koja je izbegla mnogo veće komplikacije, piše španska „Marka“.

Nakon objavljivanja vesti o njegovom srčanom udarom, iz košarkaškog sveta stizale su poruke podrške. Klubovi, kolege treneri i igrači su putem društvenih mreža izrazili želje za brzim oporavkom, uključujući Ćavija Paskvala, trenera Zenita.

„Želim da izrazim svu podršku mom prijatelju Pablu Lasu u ovom teškom trenutaku. Sva moja energija i misli su sa njim. Nadam se da će se uskoro vratiti i da će nastaviti da radi svoj posao na najbolji način“, poručio je Paskval“.

Lasovo mesto na klupi zauzeće Čus Mateo, njegov pomoćnik, koji je već preuzeo kontrolu nad timom kada je Laso sredinom decembra bio pozitivan na koronavirus i nije mogao da vodi neke utakmice.

Sve ukazuje da će trener Madriđana biti primoran da odsustvuje na duže vreme. Kada izađe iz bolnice, moraće da se podvrgne rehabilitaciji srca koja može uključivati radikalne promene u njegovim životnim navikama. Obično se ne preporučuje vožnja od jednog do tri meseca, mirovanje, stroga dijeta, upotreba antikoagulansa i malo po malo umerene fizičke vežbe.

Dok Laso čeka da sazna sve rezultate testova kojima se podvrgava, srčano oboljenje ne bi trebalo da ga udalji od klupe trajno. Tu je primer njegovog prijatelja Velimira Perasovića koji je bolovao je od angine pektoris u februaru 2007. kada je vodio tim Baskonije i posle sedam meseci vratio se aktivnostima da trenira Estudijantes. Od tada skoro da nije provodio vreme bez treninga i sve vreme normalno radi.

BONUS VIDEO Slavlje igrača i navijača Partizana


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar