Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan neće moći u najjačem sastavu da brani trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto u Nišu ne može da računa na povređenog Nemanju Gordića.

Crno-beli su saopštili spisak igrača na koje će računati u borbi za prvi trofej u sezoni dan nakon što je isto učinila i Crvena zvezda.

Partizan će u Nišu biti bez povređenog Gordića, kao i bez Redžija Redinga, koji zbog rupture grudnog mišića možda bude van terena do kraja sezone.

Gordić je na prinudnom odmoru zbog povrede zarađene na gostovanju Virtusu u Bolonji.

Na spisku trenera Andree Trinkijerija su četiri Amerikanca, uz Markusa Pejdža koji ima srpski pasoš od prošle godine. Nema Žanisa Pejnersa, koji već duže vreme nije u planu italijanskog stručnjaka, pa Partizan nije morao da urgira da neko od stranaca postane Srbin preko noći.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo, novo ime na spisku je Luka Tarlać, sin proslavljenog srpskog košarkaša Dragana Tarlaća.

Trinkijeri je odlučio da „Žućkovu levicu“ u Nišu brani 14 igrača: Kori Volden, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Džejms Mekadu, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, Stefan Birčević, Nikola Janković, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vilijam Mozli, Lazar Stefanović, Luka Tarlać i Nikola Radovanović.

Kup Radivoja Koraća održaće se od 13 do 16. februara u Nišu.

Partizan u četvrtfinalu igra sa Borcem iz Čačka, u petak od 19.30, a pre toga se sastaju FMP i Dinamik od 17 sati. Pobednici ovih duela formiranje i polufinalni par, koji je na programu u subotu od 21 čas.

Na drugoj strani kostura su Crvena zvezda i BKK Radnički (četvrtak, 17 časova), odnosno Mega Bemaks i užička Sloboda (četvrtak, 19.30). Finale je u nedelju od 21 sat.