Postao Srbin preko noći: Kevin Panter FOTO: SRĐAN STEVANOVIĆ / STARSPORT

Crvena zvezda prijavila je spisak od 13 igrača za Kup Radivoja Koraća (13-16. februar). Kevin Panter dobio srpski pasoš, među odabranima nema Stratosa Perperoglua.

Nove vesti sa Malog Kalemegdana i nova bura u srpskoj košarci. Posle slanja Filipa Čovića i Ognjena Kuzmića u FMP do kraja sezone, Zvezda je odlučila i sa kojim timom će na Kup Radivoja Koraća.

Srpski i ABA prvak će sa dva naturalizovana Amerikanca, ali bez Perperoglua, krenuti u napad na prvi trofej u sezoni – “Žućkovu levicu”.

Uz Čarlsa Dženkinsa, koji je još od oktobra 2015. godine vlasnik srpskog pasoša, i Kevin Panter će igrati kao domaći igrač u Nišu, jer je postao Srbin po ubrzanoj proceduri.

Stratos Perperoglu neće moći da pomogne saigračima u Nišu FOTO: SRĐAN STEVANOVIĆ / STARSPORT

Kvota za broj stranaca u domaćim takmičenjima je četiri, pa su crveno-beli odlučili da za Kup Koraća prijave Bilija Berona, Lonenza Brauna, Džejmsa Gista i Majkla Odža.

To znači i da je Perperoglu opet na prinudnom odmoru, iako se iskusni Grk nedavno vratio na teren posle dužeg bolovanja.

PROČITAJTE JOŠ

Jubilarni, deseti trofej nacionalnog Kupa za Crvenu zvezdu pokušaće da donesu: Kevin Panter, Lorenzo Braun, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Bili Beron, Ognjen Dobrić, Džejms Gist, Marko Jagodić-Kuridža, Čarls Dženkins, Boriša Simanić, Nikola Jovanović, Majkl Odžo i Vladimir Štimac.

Kup Radivoja Koraća održaće se od 13 do 16. februara u Nišu. Zvezda će u četvrtfinalu na BKK Radnički, u četvrtak od 17 časova. Istog dana od 19.30 igraju Mega Bemaks i užička Sloboda, i pobednici pomenuta dva duela sastaće se u polufinalu, u subotu od 17 sati.

Na drugoj strani kostura su FMP – Dinamik (petak, 17) i Partizan – Borac Čačak (petak, 19.30). Polufinale pobednika ovih mečeva na programu je u subotu od 21 sat. Finale je u nedelju od 21.