Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana nakon nespešne misije osvajanje Kupa Radivoja Koraća u četvrtak igraju meč 26. kola Evrolige pred svojim navijačima proti Efesa.

Za Partizan to predstavlja verovatno i ključan duel u borbi za plej-of Evrolige,a o predostojećem meču je za naš portal govorio i Miško Marić, košarkaška legenda crno-belih.

„Veoma važan meč u ovoj situaciji koji Partizan ne sme da izgubi i to je opasna situacija koja pravi dodatni pritisak. Igrači su takvi da moraju da se nose sa tim. Vrlo važna utakmica, a Efes je u odličnoj formi nakon promene trenera. Očekujem pobedu i dobru reakciju, sportsku, pravu posle svih događaja u Kupu“.

PROČITAJTE JOŠ

Osvrnuo se i na prašinu koju je podigla izjava Želja Obraodvića nakon finala u Nišu kada je reagovao na provokaciju navijača da je Partizan državni projekat.

„Nepotrebna prašina se digla oko izjave Željka Obradovića za koju mogu da kažem da je pogrešno shvaćena. Mislim da Željko i sam zna da je i sam pogrešio što je reagovao na smišljenu provokaciju navijača koju je trebalo ignorisati. On je rekao samo da nisu isključivo Partizan i on kao trener oni koji imaju pomoć od države i da je samo Partizan isključivo džavniprojekat. Željko je trener koji je svojim dolaskom podigao kvalitet ABA lige i Evrolige. Njega treba prihvatiti kao nekog ko je iznad ove sredine jer je nedvojbeno najboolji trener Evrope i to se vidi gde god da gostuje Partizan. To se vidi i kad gostuje u Zadru i Zagrebu i Evroligi. Čini se da najmanje ima poštovanja u Srbiji zbog podeljenosti navijača Zvezde i Partizana“.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Istakao je i da je Obradović od dolaska mnogo radio na pomirenju dve strane.

„On svojim ponašanjem i postupcima pokušava da te strasti smiri. Poštuje protivnika, poštuje Zvezdu. Ne mogu da kažem da toga nema i na drugoj strani i problem nije u trenerima i igračima već u upravama klubova“.

Marić se osvrnuo i na novac koji država daje večitima.

„Državap omaže ova dva kluba i ja sam kao košarkaš bivši srećan zbog toga. Pitanje da li to treba ili ne treba se odlučuje na nekom drugom mestu. Veliki je plus da Beograd ima dva evroligaška kluba. Ja ne želim da pitanje košarkšake Evrolige u Srbiji bude pitanje fillharmonija ili košarka. Ja bih bio presrećan da filharmonija dobije zgradu ili da se najzad napravi ta zgrada opere koja bi trebala da bude arhitektonsko remek delo. Dobro je da država pomaže klubove jer su tržišni uslovi kod nas takvi da je bez toga nemoguće. Činjenica je i da prihodi klubova rastu, ali rastu i troškovi zbog porasta cenme igrača koju diktira NBA. Teško je angažovati pravog igrača, a ne polutana“.

FotO: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Već danima se priča da „grobari“ spremaju posebnu podršku za željka Obradovića na utakmici protiv Efesa.

„Mislim da je Partizanova publika uz poštovanje svih posebna jer je stekla kulturu privrženosti klubu koja nije zavisna od trenutne situacije. Prava stvar je što će veliki broj navijača doći da podrži Partizan. Željko često ističe da je to bilo ključno za neke pobede. Ako i bude provokacija, ostatak hale treba to da uguši. On ima podršku svuda u svetu, ali će mu svakako najviše značiti podrška njegovih „Grobara““

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar