Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Odluka Disciplinskog sudije KLS odložena zbog vikenda.

Sudbina Partizana u domaćem prvenstvu i dalje je neizvesna, nakon što su crno-beli odlučili da bojkotuju učešće ove sezone.

Partizan je pred polufinale plej-ofa rešio da odustane i FMP je direktno prošao u finale, u kojem će igrati sa Crvenom zvezdom koja će se boriti za rekordnu, 22. titulu državnog prvaka.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli čekaju rešenje Disciplinskog sudije KLS Dragutina Ilića, koji je o kazni trebalo da odluči ovog petka, jer je rok osam dana, što je – subota.

Međutim, kako rok ističe za vikend, odnosno na zvanično neradne dane, Partizan će sudbinu u domaćoj ligi izvesno saznati u ponedeljak, nezvanično saznaje Nova.rs.

Zato se očekivalo se da će se Ilić oglasiti ovog petka, ali do toga po svemu sudeći neće doći i obelodanjivanje kazne crno-belima se prolongira.

Partizan je imao rok da se izjasni o disciplinskom postupku zaključno sa sredom, kada je održano i Predsedništvo na kojem su bili prisutni predstavnici svih klubova izuzev crno-belih.

Prema propozicijama takmičenja, Partizan bi trebalo da čeka selidba dva ranga niže, u treću ligu, zbog odustajanja od igranja u KLS.

Podsetimo, Partizan se iz domaćeg prvenstva povukao, kako je naveo, zbog huliganizma i incidentata na mečevima u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde, a prethodno je istakao nezadovoljstvo da se prednost domaćeg terena u KLS odredi na osnovu plasmana u ABA ligi. Inače, taj kriterijum je bio dogovoren uoči sezone, uz saglasnost svih klubova KLS.

U međuvremenu, crno-beli su dobili pozivnicu Evrolige zajedno sa Valensijom i umesto ruskih klubova (CSKA Moskva i Zenit) igraće u elitnom takmičenju naredne sezone, prvi put posle osam godina. Tako ćemo imati dva srpska kluba u Evroligi, jer se Crvena zvezda plasirala osvajanjem ABA lige.

BONUS VIDEO Berić o planskom uništavanju Partizana i zašto je otišao iz kluba

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar