Foto: Marko Đoković/Starsport

Partizan većinskom odlukom ponovo u eliti.

Partizan je posle osam godina ponovo dobio priliku da igra u Evroligi. To je bio epilog sastanka u Barseloni na kojem se glasalo o statusu ruskih klubova i njihovim zamenama.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je i bilo očekivano, zbog rata u Ukrajini su ruski klubovi dobili zabranu učešća, a njihova mesta su popunili Valensija i Partizan.

Odluci je prethodilo glasanje 11 timova, osnivača Evrolige, koji imaju višegodišnju licencu i većinki je izabrano da ruski klubovi budu suspendovani, a licenca ode srpskom i španskom predstavniku.

Prema informacijama do kojih je došao „Mocartsport“ niko od suvlasnika lige nije podigao ruku direktno protiv ulaska Partizana i Valensije. Zapravo, prvo pitanje koja je postavljeno bilo je: ko je za ostanak ruskih klubova u Evroligi?

CSKA i Makabi su se izjasnili potvrdno, a onda se glasalo i za davanje pozivnice Partizan i Valensiji, a sedam klubova je bilo za tu opciju – Olimpijakos, Žalgiris, Real, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes i Fenerbahče.

Olimpija iz Milana i Panatinaikos ostali su uzdržani. To znači da niko nije bio protiv, ali i da se četiri tima nisu izjasnila ni u korist Partizana.

BONUS VIDEO Vučić preti Zvezdi i Partizanu stečajem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare