Košarkaška utakmica, derbi Partizan Crvena Zvezda u Hali Pionir, Hala Pionir, košarka
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Veliki dan za Partizan.

Ono što se danima najavljivalo, konačno je dobilo i potvrdu. Partizan je i definitivno dobio poziv da igra Evroligu naredne sezone i crno-beli će posle osam godina ponovo biti deo elite.

PROČITAJTE JOŠ

Evroliga je nakon suspenzije ruskih klubova zbog rata u Ukrajini odlučila da dva upražnjena mesta popuni specijalnim pozivnicama koje su dodeljene Partizanu i španskoj Valensiji.

Partizan će tako sa Željkom Obradovićem, trenerom koji je doneo jedinu titulu prvaka Evrope biti u prilici da igra najjače košarkaško klupsko takmičenje.

Odluka je doneta na sastanku borda Evrolige koji je u četvrtak održan u Barseloni..

Crno-beli su tako uz Valensiju kompletirali spisak od 18 učesnika Evrolige za narednu sezonu. Među učesnicima su 10 klubova deoničara sa desetogodišnjim licencama – Efes, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos, Armani, Makabi, Fenerbahče, Panatinaikos, Žalgiris i Baskonija. Tri sigurna mesta bila su rezervisana za Bajern, Albu i Asvel, dok je Monako na osnovu prošlogodišnjih rezultata zadržao status Evroligaša.

Virtus je mesto obezbedio osvajanjem Evrokupa, dok je Crvena zvezda učešće izborila kao šampion ABA lige.

Ovo će biti drugi put da Srbija ima dva predstavnika u eliti, jer je isti slučaj bio i poslednji put kada je Partizan učestvovao u sezoni 2013/2014. Tada nismo imali priliku da gledamo evropski večiti derbi zbog sistema takmičenja po grupama, pa će naredna sezona biti posebna i zbog toga.

BONUS VIDEO Vučić preti Zvezdi i Partizanu stečajem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare