Foto: Nemanja Jovanvić/Nova.rs

Očekujemo derbi za pamćenje.

Završena je agonija za sve navijače Partizana – Evroliga je donela odluku da crno-beli dobiju specijalnu pozivnicu i ponovo igraju najelitnije takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

Po prvi put posle osam godina, navijači Partizana će uživati u sudaru sa najboljim timovima u Evropi.

Srbija će tako po drugi put imati dva predstavnika u Evroligi. Jedini put kada se to dogodilo, bio je ujedno i poslednji nastup crno-belih u društvu najboljih.

U sezoni 2013/2014 večiti su igrali u Evroligi, ali je tadašnji sistem takmičenja bio takav da su ekipe bile razvrstane po grupama, pa nismo imali priliku da gledamo i evropski derbi.

Partizan je prošao u TOP 16 fazu, dok je Zvezda ispala u prvom krugu, ali ćemo ove sezone imati priliku da vidimo i sudar večitih na evrosceni.

Zahvaljujući sistemu takmičenja po kojem se svih 18 timova sastaju međusobno u dvokružnom sistemu, Crvena zvezda i Partizan će dva puta igrati derbi u Evroligi čime će ispisati istoriju međusobnih duela.

Takođe, mogli bi da gledamo i rekordan broj derbija u sezoni pred nama.

Pored pomenuta dva susreta u Evroligi, imamo garantovana i dva duela u ABA ligi tokom ligaškog dela.

Pored toga, moguć je i susret u Kupu Srbije koji se gotovo bez izuzetka dešava godinama u nazad, a još je neizvesna sudbina crno-belih u KLS-u gde se čeka odluka o izbacivanju u treću ligu zbog napupštanja takmičenja.

Večiti bi mogli da igraju i plej-of ABA lige, kao i plej-of Evrolige ili na fajnal-foru, a potencijalno može biti odigrano čak 18 večitih derbija za godinu dana iako nije preterano verovatno.

Matematika kaže da pored dva sigurna duela u ABA ligi, potencijalno možemo da gledamo i pet duela u finalu kao ove sezone. Sličan je scenario i u Evroligi gde pored dva sigurna okršaja takođe možemo gledati još pet u četvrtfinalu, a kada dodamo eventualni meč u Kupu i plej-ofu KLS-a gde je po trenunom sistemu moguće igrati tri puta, to zajedno čini brojku od 18 susreta.

Kakav bi to spektakl bio.

BONUS VIDEO Preti li stečaj Zvezdi i Partizanu zbog poreskih dugova?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram