Foto: Starsport

Košarkaši Partizana dočekuje ekipu Trenta u poslednjem meču Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli su prvi u grupi E sa četiri pobede i jednim porazom, dok je italijanska ekipa četvrta sa svim pet poraza.

Ovaj duel je izuzetno važan za Partizan, pošto bi eventualna pobeda protiv Trenta, izabranicima Andree Trinkijerija donela prednost domaćeg terena do kraja takmičenja, bez obzira na imena narednih rivala.

Italijanski stručnjak ističe specifičnost meča sa Trentom.

„Posle skoro mesec dana se vraćamo u Arenu, malo smo se uželeli igranja u toj atmosferi, iako imamo fantastičnu podršku, gde god da se pojavimo. Utakmica sa Trentom je specifična i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali. Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom poslednjem meču sezone u ovom takmičenju. Sa druge strane, nama pobeda dugoročno može puno da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu“, istakao je Trinkijeri.

Kapiten crno-belih, Novica Veličković o duelu sa Trentom kaže:

„Igramo protiv ekipe koja ima šta da pokaže i verujem da će dati sve od sebe da u poslednjem meču ostave što jači utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni da 40 minuta igramo u jakom ritmu. Posle mesec dana igramo u Areni, prethodni put je bila puna, iskreno, puno bi nam značilo da i sada poseta i energija sa tribina budu na sličnom nivou“, poručio je Veličković.

Takođe, Partizan je iskoristio priliku da navijače pozove da fer i sportski navijaju, pošto je nakon incidenata koji su se dogodili na meču protiv Darušafake, klub od strane Evrolige kažnjen novčano, sa 10.000 evra, ali se zbog svih događanja nalazi pod lupom i u slučaju ponovljenih incidenata mu preti igranje pred praznim tribinama.

Utakmica između Partizana i Trenta na programu je u sredu od 21.00 u Štark areni.