Partizan dobio spor, banka mu duguje 105 miliona

Košarka 20. okt. 202015:36 > 15:41
Podeli:
Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Trogodišnja borba uprave KK Partizan sa štetnim i ispostavilo se, pravno ništavnim ugovorom koje je klub imao sa Ekspo bankom (nekada Marfin banka) dala je rezultata, navodi klub iz Humske.

Sud je doneo prvostepenu presudu i ona glasi: Partizan banci ne duguje ništa, dok je banka dužna da klubu uplati nadoknadu za reklamiranje u iznosu od 77 miliona dinara, plus pripradajuće kamate.

PROČITAJTE JOŠ

U zbiru, dug banke prema KK Partizan iznosi oko 105 miliona dinara.

Kada se na iznos koji će klub prihodovati doda suma od 1.450.000 evra, koliko je iznosilo potraživanje banke prema Partizanu pre tužbe, dolazi se do ukupne finansijske koristi za klub u iznosu većem od 2,3 miliona evra.

Ova odluka je prvostepena i sve strane u postupku imaju pravo na žalbu.

„Verovali smo u ovaj proces i verujemo da će svi koraci koji uključuju i eventualnu žalbu biti završeni za oko pola godine. Kao klub, mi ćemo finansijski benefit osetiti tek kada presuda bude pravosnažna, odnosno kada banka isplati naknadu koju je sud odredio“, istakao je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana i odao priznanje pravnom timu na odrađenom poslu:

„Želim da naglasim da ćemo konačno zadovoljstvo osetiti tek kada kada ova presuda bude prošla kroz računovodstvo kluba. Dakle, kada dug bude rasknjižen, a prihod uknjižen“, naglasio je Mijailović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar