Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Superliga Srbije za sezonu 2023/2024 po svemu sudeći je okončana jednim od najružnijih događaja u novijoj istoriji košarke, a Crvena zvezda je, po svemu sudeći, stigla do šampionske titule pošto će druga utakmica finalne serije gotovo izvesno biti okončana rezultatom 20:0 u korist crveno-belih.

Partizan je bolje otvorio meč, crno-beli su na krilima Alekse Avramovića stigli do 4:0, a potom i do 9:4 nakon trojke Danila Anđušića.

PROČITAJTE JOŠ...

Kod Zvezde su u tim trenucima bili raspoloženi Dejan Davidovac i Luka Mitrović, a nakon prednosti crno-belih 14:8 ovaj dvojac je režirao Zvezdinu seriju od sedam poena (15:14), da bi do kraja poluvremena bila viđena rezultatska klackalica koja je na kraju ipak pripala Partizanu zahvaljujući spektakularnom prodoru Džejlina Smita. koji je za četiri sekunde pretrčao ceo teren i pogodio za 24:22.

A početak druge deonice u potpunosti je pripao Partizanu koji je drugu četvrtinu otvorio ogromnom serijom od deset 10:0 i stigao do 36:22.

Zvezda nije uspevala ništa da uradi u napadu, iz napada u napad su se crveno-beli mučili, dok su crno-beli trojkama Uroša Trifunovića i Smita otišli na 39:24.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

No, iako je izgledalo da je sve izgubljeno, košarkašima sa Malog Kalemegdana bilo je potrebno izuzetno alo kako bi uhvatili ritam. Uz faul su pogodili Mitrović i Davidovac, za tri je bio precizan Miloš Teodosić, nadovezao se i Stefan Lazarević – a Zvezda uspela da priđe na samo poen zaostatka (44:43).

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ipak, to je bilo to od Zvezde za prvo poluvreme, pošto su igrači Partizana na krilima Ledeja uspeli da odbiju nalet rivala i dođu do viška od pet poena nakon 20 minuta igre.

A početkom treće deonice došlo je do ružnih scena. Prvo je Partizan uspeo da se odlepi na 12 poena razlike, ali je pri rezultatu 57:45, nakon uvredljivih pesama navijača Partizana, ekipa Crvene zvezde napustila parket Beogradske arene.

Iako je prvobitno doneta odluka da meč bude nastavljen pred praznim tribinama, nakon nekih 45 minuta otkako je utakmica prekinuta košarkaši Partizana su pozdravili navijače i otišli u svlačinicu, a utakmica je, bar je tako izgledalo. defintiivno prekinuta.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sat i po vremena nakon što je utakmica prekinuta došlo je do preokreta – košarkaši Crvene zvezde su se vratili na parket, da bi nedugo zatim iz svlačionice izašle i sudije,

Kako košarkaša Partizana nije bilo na parketu a na satu na semaforu Beogradske arene je završeno odbrojavanje, sve je izvesnije da će titula završiti na Malom Kalemegdanu.

Partizan – Crvena zvezda 57:45 (24:22, 24:21, 9:2) – prekid

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Nikolić, Juras, Čalić

Partizan: Smit, Ledej, drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović, Anđušić, Ponitka

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Ilić, Nedović, Giedraitis, Kostić

Partizan - Crvena zvezda 57:45 (24:22, 24:21)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare