Košarka, Partizan Crvena Zvezda, derbi
Foto: Starsport/Marko Đoković

Velika vest za srpsku košarku.

Danima se nagađa kako će izgledati Evroliga u narednoj sezoni i ko će menjati ruske klubove koji po svemu sudeći neće igrati evropska takmičenja zbog situacije u Ukrajini, a svi u Srbiji se nadaju da bi i Partizan i Crvena zvezda mogli da zaigraju zajedno u eliti.

PROČITAJTE JOŠ

Prema poslednjim informacijama koje donosi ugledni novinar Aris Barkas ujedno i glavni urednik najpoznatijeh evropskoh košarkaškog portala „Jurohups“, večiti rivali bi gotovo izvesno trebalo da igraju Evroligu sledeće godine.

On je nakon pobede Crvene zvezde u odlučujućoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Cedeveti rezultatotm 88:78 i činjenice da će se za titulu u regionu boriti protiv Partizana „bacio bombu“ o učešću večitih zajedno u eliti.

Od ranije je bilo poznato da će jedan tim iz ABA lige prema prethodnoj raspodeli mesta sigruno zaigrati Evroligu, najverovatnije šampion, a sada Barkas tvrdi da će i poraženi na osnovu takozvane specijalne pozivnice igrati sa najboljim klubovima u Evropi.

On se osvrnuo na pobedu Zvezde protiv Cedevite i istakao je da bi upravo dva beogradska kluba uz špansku Valensiju trebalo da dobiju tri „vajld karte“ koje Evroliga planira da podeli usled izostanaka ruskih klubova.

Ovo je do sada najpouzdaniji izvor pa se većina navijača sa pravom nada da bi sledeće sezone derbi mogli da gledamo u najjačem evropskom takmičenju.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu ostao je prilično nedorečen u Beogradu tokom Fajnal fora, ali nije odbacio takvu mogućnost.

BONUS VIDEO Ovacije za Dejana Stankovića, bodri košarkaše u borbi za finale sa Partizanom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar