Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

Košarkaši Partizana u utorak u 18:30 gostuju ekipi Cedevita Olimpije u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige.

Partizan vodi 1:0 u seriji, koja se igra na dve pobede. „Crno-beli“ su pre dva dana u Beogradu slavili sa 85:70. i imaju prilike da obezbede plasman u finale gde ih čeka Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

„Cedevita Olimpija je ekipa koja je pokazala da je zasluženo u polufinalu. Pre ove serije su imali čak tri pobede iz četiri utakmice protiv nas. Mi smo u prvom meču odigrali fokusirano, pre svega defanzivno. Imali smo i neke šuteve koje smo pogodili što nam je donelo pobedu. Imali smo velikih problema sa njihovim skokom i to ćemo gledati na sve načine da popravimo u Ljubljani“, rekao je Uroš Trifunović.

Trener crno-belih je pričao o stvarima koje moraju da poprave pred revanš.

„Pričali smo o tome da su igrači Cedevita Olimpije, pre svega Omić, ali i ne samo on dobri u skoku. Nisam to video, da neka ekipa toliko skokova upiše kao oni protiv nas u prvoj utakmici. To se ne dešava ni na prijateljskim utakmicama gde je jedna ekipa iz nižeg ranga. Daćemo sve od sebe da to ne bude tako u drugoj utakmici. Pokušao sam sinoć da raspredim minutažu koliko je to moguće jer znamo da nas već sutra, nepunih 48 sati od prvog duela čeka novi meč“.

Sa druge strane, njegov koleg aMiro Alilović istakao je da ekipa mora da igra mnogo bolje.

„Moraćemo da odigramo drugačije u odnosu na prvi susret. Prioritet je timska igra s dobrom kolektivnom odbranom. U napadu bi priča trebalo da bude slična. Lopta treba da kruži i moramo da imamo bolju selekciju šuta. Uz to bih izdvojio kontrolu skoku, s akcentom na defanzivni skok. Očekujem mnogo borbeniji pristup moje ekipe. U ovoj utakmici, pred domaćim navijačima i punim tribinama moramo da se predstavimo u najboljem mogućem svetlu.

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović o dolasku u Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar