Foto: AP Photo/Ashley Landis

Velika šansa za Nagetse.

Džimi Batler i ekipa Majamija uspeli su da prežive veliki nalet Bostona i spreče istorijski preokret u finalu Istočne konferencije. Oni su rezultatom 103:84 u sedmom meču obezbedili mesto u velikom finalu NBA lige i zakazali okršaj sa Denverom našeg Nikole Jokića.

PROČITAJTE JOŠ

Nagetsi će imati prednost domaćeg terena, a brojke ukazuju da će biti veliki favoriti u finalnoj seriji.

Novinar Harison Vind koji prati Denver izneo je neke zanimljive podatke uoči dvoboja dve ekipe koji počinje u noći između četvrtka i petKa, a koji mogu da raduju navijače Denvera.

Za početak, tu je dominacija Nikole Jokića u duelima sa Bemom Adebajom koji donose veliku prevagu na strani Denvera.

„Nikola Jokić šutira 17-27 (63 odsto) kada ga čuva Bam Adebajoi 68 odsto protiv Majamija u poslednje dve sezone, prema statističkim podacima NBA lige. Nagetsi imaju 4:0 u tim utakmicama“ piše Vind.

Vind je zatim naveo kakav je učinak Jokić imao protiv Adebaja:

Prva utakmica: 15 minuta, 20 poena (9-15) i osam skokova.

Druga utakmica: 16 minuta, 17 poena (8-12), 10 asistencija.

Treća utakmica: 13 minuta, 15 poena (6-13), sedam asistencija.

Ukupno: 52 poena i 25 asistencija za 44 minuta.

Takođe, Vind je podsetio i na to da je Denver u seriji od šest pobeda protiv ovog rivala i da su poslednji poraz Nagetsi od Hita doživeli još 2020. godine u „balonu“.

On je takođe u kratkoj analizi istakao da očekuje i da Marej ima izvanrednu seriju i da je Eron Gordon igrač koji može da dobro brani Džimija Batlera.

Sa druge strane, smatra da je trener Majamija Erik Spolstra zastrašujuć u plej-ofu, a da bi X faktor mogao da bude Tajler Hiro koji bi mogao da zaigra u velikom finalu nakon operacije zbog povrede desne ruke. Spekulisalo se čak i da bi mogao da zaigra u sedmoj utakmici protiv Bostona pa bi ga trebalo očekivati u nekom trenutku proiv Denvera i niko ne zna koliki bi mogao da bude njegov doprinos.

BONUS VIDEO „Mali, ti držiš katedru srpske košarke u Americi“: Maljković o susretu sa Jokićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar