Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost rezultatom 78:67 u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige i tako stigli na jednu pobedu od plasmana u finale.

Od samog početka meča crno-beli su bili bolji, na krilima Zeka Ledeja i Frenka Kaminskog stvorili su prvu prednost (19:14), da bi trećon trojkom Ledeja razlika otišla i na dvocifrenu, 27:16.

Ipak, prvu deonicu obeležilo je zakucavanje Kaminskog, a izgledalo je kao da crno-beli ne mogu ništa da promaše.

PROČITAJTE JOŠ...

No, početak druge deonice protekao je u znaku krajnje konfuzne igre oba tima gde se Budućnost nešto bolje snašla i uspela da smanji razliku ne toliko svojom sjajnom igrom koliko veoma lošim napadima Partizana, pošto su crno-beli za šest i po minuta postigli samo dva poena.

Morao je da reaguje Željko Obradović i zatraži tajm-aut, a Džejlin Smit i Alen Smailagić su to pretvorili u novu seriju crno-belih koji su na poluvremenu imali 12 poena viška, 41:29.

Kada je Alen Smailagić trojkom odveo Partizan na 56:40, činilo se da će lako tim iz Humske stići do prve pobede, ali…

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ponovo je Partizan upao u krizu, nisu uspevali da dođu do lakih poena, dok se sa druge strane razigrao Jogi Ferel.

Ipak, Ledej i Kevin Panter su u odsudnim trenucima pogodili Ledej trojku a Panter tri slobodna bacanja, pa je na kraju rezultat glasio 78:67.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-bele je do pobede predvodio Ledej sa 15 poena, 13 je dodao Kaminski a dvocifreni su bili Kevin Panter i Aleksa Avramović sa po 11 poena. Kod gostiju iz Podgorice birljirao je Joan Makondu sa 14 poena, Ferel je ubacio 13 a Kenan Kamenjaš 12.

Naredni meč u Podgorici na programu je 7. maja, a domaćin je Budućnost. Serija se igra na dve pobede.

U drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Mega.

Partizan – Budućnost 78:67 (27:16, 14:13, 18:18, 19:20)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Marko Mustapić

Partizan: Smit 9, Ledej 15, Avramović 11, Panter 11, Smailagić 8, Naneli 7, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka 2, Kaminski 13, Kaboklo 2

Budućnost: Ilić, Magi 3, Frimen, Slavković 5, Makondu 14, Ferel 13, Džons 2, Tanasković 6, Rajt 4, Popović 5, Pol 3, Kamenjaš 12

Partizan - Budućnost 74:67

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar