Srbija-SAD, polufinale Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Ademir Zurapović, sudija iz Bosne i Hercegovine, koji je delio pravdu na polufinalnoj utakmici Olimpijskih igara između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, prvi put se oglasio nakon što je suočen s kritikama u medijima zbog svog suđenja.

U tom meču, zajedno sa sudijama Hulio Anajom iz Paname i Martinsom Kozovskisom iz Letonije, donete su neke odluke koje su izazvale ogorčenje u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za „Raport.ba“, Zurapović je odbio da se upušta u polemiku, rekavši da ne želi dodatno da doliva ulje na vatru.

„Neću odgovarati na takve stvari, svako neka odgovara za svoje postupke. Jednostavno, neću da pričam o tome, da dolivam ulje na vatru. Ako odsudiš prvu fazu na Igrama u Parizu, potom četvrtfinale pa polufinale, pa pogledaš šta sam sve sudio na prethodnim Igrama u Tokiju, mislim da to sve govori. Sada me očekuje kraća pauza, pa onda nova sezona u kojoj ću ponovo suditi na međunarodnoj sceni, u FIBA Liga šampiona“.

Podsetimo, iako je Srbija izgubila polufinalni meč protiv SAD-a, kasnije je uspela da osvoji bronzanu medalju pobedom nad Nemačkom, što je delimično ublažilo razočaranje zbog poraza u polufinalu.

BONUS VIDEO

C

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare