Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Proslavljeni košarkaški stručnjak Željko Obradović izjavio je da zadovoljan svojom odlukom da napravi pauzu od godinu dana u trenerskom poslu posle odlaska sa klupe Fenerbahče.

Najuspešniji evropski trener svih vremena i osvajač devet trofeja u Evroligi, turski klub napustio u junu posle sedam godina.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon toga odlučio je da po drugi put u svojoj karijeri napravi pauzu od košarke, pošto je isto uradio i 2012. godine kada je otišao iz Panatinaikosa.

„Super, veoma sam zadovoljan svojom odlukom. Uglavnom koristim vreme da se družim sa prijateljima za šta ranijih godina nisam imao mogućnosti. Tu su još neke stvari koje su mi u ovom trenutku važne. Sve u svemu, super se osećam“, rekao je Obradović Tanjugu.

Obradovića je na mestu trenera Fenerbahčea zamenio Igor Kokoškov, koji je posle 20 godina napustio NBA.

„Naravno, stalno se čujemo. Sve najbolje mu želim, Igor je izvanredan trener. Nemam nikakve dileme da će pokazati svoje kvalitet i u Fenerbahčeu“, rekao bivši trener Partizana, Real Madrid, Huventuda i Benetona.

Na pitanje da li će još jedan Srbin uspeti da ostavi trag u klubu iz Istanbula, na način na koji je on to uradio, Obradović je odgovorio:

„Najiskrenije se nadam i ponavljam još jednom, želim mu sve najbolje“.

Pored Zorana Moke Slavnić, Dejana Tomaševića i Igora Rakočevića, Obradović je bio na otvaranju košarkaškog trenera u čast Željka Rebrače, u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu u okviru akcije kompanije Možart „Sto terena za jednu igru“.

„Drago mi je što sam pirsutan kada je ovaj teren dobio ime po Želju Rebrači, mom Rebarcu s kojim sa sarađivao mnogo godina i u klubovima i reprezentaciji . Divno se osećam kada ponovo vidim neke stare prijatelje i da kada vidim ovoliko mladih koji vole košarku. Svima onima koji će da koriste ovaj teren poželo bih mnogo sreće i da postanu što bolji ljudi i igrači“, zaključio je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare