Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Veliko iznenađenje je izazvala vest da je Igor Kokoškov preuzeo poziciju šefa stručnog štaba Fenerbahčea.

U tom trenutku pomoćni trener Sakramenta i aktuelni selektor Srbije, zameniće na klupi turskog kluba Željka Obradovića.

PROČITAJTE JOŠ

Kokoškov je za klupsku televiziju rekao da su utisci o novom klubu i gradu vrlo dobri i da je srećan zbog te prilike.

„Obradović je neko koga poštujem, volim i gledam. I mentor i veoma blizak prijatelj. Кada je prvi put došao u Fenerbahče, razgovarali smo o tome da mu budem pomoćni trener, ali to nije bio pravi trenutak za mene, jer sam imao trajni ugovor sa Finiksom. Rekao sam mu da će biti evropski šampion i bez mene. Uspeo je u tome“, naveo je Kokoškov.

On je u Sakramentu imao šansu da radi sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom, bivšim članovima Fenerbahčea, za koje kaže da su imali reči hvale o turskom timu.

Uz to, naveo je da je svestan očekivanja koje će imati u novom klubu.

„Naš najveći zadatak je da učinimo sve što možemo na terenu. Ne možemo obećati da ćemo pobediti u svakom meču, ali obećavamo da ćemo dati sve od sebe“.

Kokoškov se osvrnuo i na momenat koji mu je promenio život – saobraćajnu nesreću koju je doživeo pre 30 godina.

„Moglo je biti i mnogo gore. Barem sam imao priliku da ostanem u košarci, mogao sam da hodam i bio sam slobodan. To je bilo poput poruke odozgo kako bismo bili zahvalni na onome što imamo.  Dobio sam tu poruku i pokušao da je iskoristim na najbolji mogući način. Do 21. godine fizički sam se oporavio i počeo da treniram u malim timovima“.

Kako je istakao, nikada nije imao sumnju u to da će se baviti sportom pošto je njegov otac bio fudbaler.

„Jedino je bilo pitanje da li ću biti fudbaler ili košarkaš kao moji prijatelji. U osnovnoj školi sam uvek igrao košarku sa prijateljima, odabrao sam je i moj otac je to poštovao. U stvari, kad sam odrastao, to je bila Jugoslavija, a ne Srbija. Bilo je to veoma snažno i sistematsko mesto u pogledu sporta. Najvažniji deo sistema bio je značaj dat mladim igračima“, rekao je Kokoškov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare