Novica Veličković, Foto: Starsport/Marko Djokovic

Novica Veličković nedavno je u "Beogradskoj Areni" imao spektakularan oproštaj od igračke karijere koji mu je priredio Partizan u meču sa Efesom.

Tim povodom i španska „Marka“ je razgovarala sa košarkašem koji je tri godine proveo u Real Madridu.

PROČITAJTE JOŠ

Pored priče o karijeri i svim problemima, Špance je zanimalo da li Veličković žali za propuštenom prilikom da zaigra pod Željkom Obradovićem.

„Posle teških godina za Partizan, povratak jednog od najvećih imena u istoriji košarke je izazvao euforiju. Svi se sada nadaju da ćemo sa Željkom napraviti velike stvari. Nažalost ja nisam mogao više. Žao mi je zbog toga, ali osam ili devet godina sam se borio sa povredama i bilo je jasno da ne mogu više“, rekao je Novica.

On je istakao da je neizmerno srećan što je imao priliku da radis a Pablom Lasom u Madridu.

„Proveo sam tri godine u Realu Madridu i prema njemu osećam samo ljubav. To je najbolje što mi je košarka dala van moje zemlje. Kada pričam sa ljudima u Srbiji, ne mogu da im dočaram koliko je Real veliki. Pablo Laso je poseban trener i ovih njegovih 11 godina u Realu su nešto ogromno. Srećan sam zbog njega, zbog Ljulja koji je jedan od najboljih bekova Evrope. Srećan sam zbog svih u Realu. Od doktora, preko fizioterapeuta do ekonoma. Drago mi je zbog Lasovih 11 godina u Madridu i siguran sam da će osvojiti još titula“.

Veličković veruje da će Srbija biti dominantna u budućnosti na reprezentativom nivou.

„Sigurno. Iako se nismo kvalifikovali za Olimpijske ige, imamo MVP igrača NBA lige, MVP igrača Evrolige, Teodosića, dobre mlade igrače… Imamo budućnost. Ne znam kako će biti za 20 godina, ali za narednih pet do 10 godina imamo tim koji može biti dominantan. Na Balkanu ima mnogo talenta i samo treba raditi sa tim igračima da postanu veliki. Košarka je religija kod nas“, rekao je Veličković.

BONUS VIDEO Oproštaj Novice Veličkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar