Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Problemi sa koronavirusom u Evroliginim takmičenjima postaju sve učestaliji, a novi klub u nizu koji ima pozitivne igrače u svojim redovima je Burž.

Francuski klub objavio je da je nekoliko njegovih igrača zaraženo koronavirusom i da zbog toga neće imati dovoljno raspoloživih igrača u narednim danima.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog novonastale situacije velika je verovatnoća da Burž susret sa Venecijom u okviru 3. kola Evrokupa izgubi bez izlaska na parket, službenim rezultatom 20:0.

Taj meč zakazan je za sredu 14. oktobar, a čeka se odluka Evrolige da li će se susret otkazati, ili će poput Cedevita Olimpije, Francuzi pretrpeti poraz bez borbe.

Kad je u pitanju domaće takmičenje Burž je već poslao zahtev čelnicima košarkaške lige Francuske da utakmica protiv Limoža bude odložena.

Imena košarkaša koji su zaraženi nisu objavljena, a boje francuskog kluba brane između ostalih Danilo Anđušić, Luka Ašćerić i Alen Omić.

Burž je u Evrokupu u grupi sa Huventudom, Partizanom, Uniksom, Venecijom i Bašehšehirom.

Problem Francuza samo je jedan u nizu, a prvi susret koji je otkazan u Evroliginim takmičenjima je duel Baskonije i Zenita jer tim iz Sankt Peterburga nije imao dovoljan broj igrača usled zaraze.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar