Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nije dobro...

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović propustiće Evrobasket i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo zbog povrede ruke, koju je obnovio.

PROČITAJTE JOŠ:

Avramović je imao problema sa rukom i u prethodnom periodu pošto se povredio na meču sa Letonijom, a sumnjalo se da je doživeo rupturu iste, što na kraju nije bio slučaj.

Međutim, plejmejker je sada obnovio povredu, a još uvek je pitanje koliko će morati da pauzira. Prve naznake su da će oporavak trajati nekoliko nedelja.

To selektora Svetislava Pešića stavlja na nove muke, pošto je prethodno otpisao Miloša Teodosića sa spiska reprezentacije. Sada se posvalja pitanje koga će od plejmejkera Pešić uvrstiti u 12 igrača za naredne izazove.

Avramović je bio jedan od najboljih igrača Srbije u prethodnoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, prognoziralo mu se mesto u 12 putnika za Evrobasket, ali je povreda pokvarila planove.

Što se tiče pozicije plejmejkera Pešić na raspolaganju za sada ima Vasilija Micića i Ognjena Jaramaza, dok poziciju jedan u nekim situacijama može da pokrije i Nemanja Nedović.

Podsetimo, Srbija 25. i 28. avgusta igra protiv Grčke i Turske u kvalifikacijama za Mundobasket, dok je od 1. do 18. septembra na programu Evropsko prvenstvo u košarci.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare