Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Sada je sve jasno, potvrđen povratak Bjelice u Evropu

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica definitivno se vratio u evropsku košarku, pošto je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom na dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Bjelica je prošle sezone osvojio NBA titulu sa Golden Stejt Voriorsima, ali je odlučio da završi NBA karijeru i ponovo se vrati u klub iz kog je 2015. godine i otišao u Ameriku.

Fenerbahče je preko društvenih mreža zvanično objavio da se Bjelica vratio, a postavljen je i snimak nekoliko scena iz filmova Hari Poter i Vulverin, ali i serije „La casa de Papel“, u kojima se pominje „Profesor“, što je nadimak srpskom krilnom igraču.

Bjelica je u NBA ligi nastupao za Minesota Timbervulvse, Sakramento Kingse i Majami Hit, pre nego što je stigao u San Francisko i sa Voriorsima zaseo na tron NBA šampionata.

Dok je igrao za Fenerbahče bio je i MVP Evrolige, a prošle sezone je u dresu Voriorsa prosečno beležio 5,7 poena uz četiri skoka i 2,1 asistenciju po meču.

Osim pomenutih klubova u karijeri je nastupao i za Tajskirhen Lajonse, Crvenu Zvezdu i Kahu Laboral.

Trenutno se sa reprezentacijom Srbije priprema za izazove u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i za Evrobasket.

Pre Bjelice su u Fenerbahče ovog leta stigli i Karsen Edvards, Skoti Vilbekin, Najdžej Hejs, Džonatan Motli i Tonje Džekiri, dok je na klupu seo Dimitris Itudis.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare