Đoković pomogao Osaki u borbi protiv depresije

Košarka 09. jul. 202108:01 > 08:07
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Naomi Osaka priznala je da je prošla kroz depresivne momente, zbog čega joj se javio Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Poznata teniserka rekla je da su joj se prvi javili Mišel Obama, Novak Đoković, zatim Megan Markl i Stef Kari.

Oni su želeli da joj pruže podršku posle odluke da ode sa Rolan Garosa, kako bi napravila pauzu i psihički se oporavila.

Osaka je napisala tekst za Tajm, u kom je otkrila kako se oseća.

„Može biti trenutaka za bilo koga da imamo probleme, a da se to vidi samo ‘iza scene’. Svako od nas kao čovek prolazi kroz nešto na nekom nivou. Verovali ili ne, prirodno sam zatvorena i introvertna, ne želim da budem u centru pažnje“, navela je Osaka.

Ona je kažnjena sa 15.000 dolara jer nije želela da dođe na konferenciju za medije na Rolan Garosu. Rekla je da su joj te interakcije postale neprijatne i stvaraju osećaj anksioznosti.

Grend slemovi su pretili diskvalifikacijom ili suspenzijom ako nastavi da izbegava medije, a Novak joj je pružio podršku u borbi da izađe iz krize.

„Postalo mi je očigledno da bukvalno svi ili pate od problema povezanih sa mentalnim zdravljem ili poznaju nekoga ko pati od toga. Nadam se da se ljudi mogu povezati i shvatiti da je u redu da ne budu u redu, i u redu je da razgovaramo o tome“, navela je Osaka.

„Hoću da zahvalim svima koji su me podržali. Mišel Obama, Majkl Felps, Stef Kari, Novak Đoković, Megan Markl, navešću njih nekoliko. Majkl Felps mi je rekao da sam govoreći o ovome sačuvala život. To je tačno, i vredelo je“, poručila je Osaka.

BONUS VIDEO – Kako je Novak očitao lekciju Fučoviču

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar