Novak Đoković zamerio je Vimbldonu što nije drugim teniserima omogućio da igraju na Centralnom i terenu broj 1.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je imao jedan zahtev koji je izneo domaćinima, da igra prvi meč dnevnog programa na Centralnom terenu, koliko je to god puta bilo moguće, što mu je uslišeno u većem delu turnira.

Ipak, u polufinalu, prvi će na Centralni teren izaći Mateo Beretini i Hurbert Hurkač oko 14.30.

Posle njihovog meča, suočiće se Novak Đoković i Denis Šapovalova.

Posle četvrtfinala, dok još nije definisan raspored za polufinale, Novak je na konferenciji govorio o terminima i rasporedu, spomenuvši da se Rodžeru uvek ugađalo, jer mu je ovo verovatno poslednji Vimbldon.

Sa druge strane, Novak je spomenuo da do finala Beretini nije dobio šansu da se prikaže na najveća dva stadiona, a sada će Novak biti tek drugi na programu, što je opcija koju je želeo da izbegne, kako bi imao više vremena za odmor pred potencijalno finale.

„Što se tiče termina, rasporeda, meni je sve u redu. Navikao sam na činjenicu da moram barem jedan meč da igram na terenu 1, kada su Federer i Nadal u žrebu, tako je i bilo. U suštini, zahtevao sam da igram prvi meč na Centralnom, izlazili su mi u susret, Rodžer je sve odigrao na Centralnom, nijedan na terenu 1, to je OK. Opet, naravno… To je odluka organizacije, da li je to fer, da on jedan meč odigra na terenu 1, a da mladi i druge zvezde dobiju šansu, na primer Beretini… On nijedan meč nije igrao ni na Centralnom ni na terenu 1. Verovatno da, ali to je njihova odluka, ne zna se da li će se Rodžer vratiti sledeće godine, kako god, verovatno su mu zato dali prednost.

 

BONUS VIDEO – Kako je Novak deklasirao Fučoviča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare