Nikola Jokić
Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić proglašen je za MVP-ja NBA lige, a tim povodom je Njujork Tajms napravio rekapitulaciju karijere.

PROČITAJTE JOŠ

„Debeljuškasti centar je bio glavni igrač ABA ligaša kada je Denver ušao u minimalan rizik, uzevši ga u drugoj rundi NBA drafta, izabran je kao 41. pik, a onda je ostao u Evropi na još jednu godinu. Nije bilo garancija da će ikada da se pojavi u NBA dresu“, piše Njujork Tajms.

Jokić je sada MVP, postao je treći Evropljanin sa ovom titulom, oborio je rekord kao najniže draftovani igrač koji je došao do priznanja.

On je primer kako bi košarkaši trebalo da izgledaju u budućnosti. Ako treba da šutiraš, šutiraj. Ako treba da driblaš, driblaj. Ako je neophodan post ap, radiš i to, jer si sposoban za sve. To je moderna košarka“, kaže Ognjen Stojaković, direktor razvoja igrača u Nagitsima.

Tajms podseća i da je Jokić odigrao sve mečeve, za razliku od Džoela Embida, prvog pratioca na MVP listi glasova.

„Jokić je sa druge strane čelični čovek, pojavio se u svim utakmicama, bilo ih je 72, držao je ekipu bez Džamala Mareja, startnog pleja i drugog strelca ekipe, koji je povredio ligamente u aprilu. Bez Mareja, Denver je sezonu završio kao treći na Zapadu, pobedivši u 13 od 18 mečeva, kada je Jokić preuzeo odgovornost.

U Denveru su brzo prepoznali svestranost Jokića, pa je podstican da radi – sve.

„Ako imate kuvara i stavite ga u Mekdonalds da prevrće pljeskavice, osetiće se užasno. Ali ako mu date priliku da bude kuvar i stvara, on može da napravi magiju“, naveo je slikovito Stojaković za Njujork Tajms.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar