Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Nakon internog sastanka NBA igrača i timova doneta je odluka da utakmice plej-ofa budu nastavljene predstojećeg vikenda.

Prema saznanjima dobro obaveštenih izvora, nakon celodnevnih razgovora, doneta je odluka da takmičenje bude nastavljeno predstojećeg vikenda.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, do pobune igrača došlo je nakon što je policija sa sedam metaka ranila crnca Džejkoba Bleka. Tamnoputi čovek upucan je nenaoružan, sa leđa. što je izazvalo revolt javnosti, a svoj glas digli su i brojni košarkaši.

Kao plod nezadovoljstva usledio je bojkot usled kojeg su otkazane utakmice plej-ofa, ali će se nakon razgovora čelnika takmičenja, rukovodstva timova i igrača, takmičenje nastaviti već u subotu.

Podsetimo, problem sa rasnom diskriminacijom dugo je aktuelan u Sjedinjenim Američkim Državama, a tema je dospela u prvi plan krajem maja kada je ubijen Džordž Flojd.

Na prvom sastanku održanom u sredu uveče igrači dva kluba iz Los Anđelesa, Lejkersa i Klipersa, bila su za potpuni prekid lige, dok su ostali timovi bili za nastavak plej-ofa. Prva zvezda NBA Lebron Džejms ljutito je napustio sastanak.

Nakon prospavane noći, košarkaši su se sastali i dogovorili da nastave plej-of, ali žele da pronađu nove i efektnije načine da iskažu svoje stavove o društvenoj pravdi. Za kasnije je zakazan još jedan sastanak na kome će prisustvovati dvojica igrača po timu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar