Vučević oduševljen atmosferom u Pioniru

Proslavljeni NBA košarkaš Nikola Vučević prisustvovao je meču između Crvene zvezde i Partizana, koji će odlučiti šampiona ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je zašto dugo nije bio u Pioniru.

„Kovid i druge moje obaveze mi nisu dozvolile da gledam, a pošto sam bio kod kuće, odlučio sam da dođem večeras da gledam utakmicu“, rekao je Vučević.

Očekivao je neizvesnu utakmicu.

„Teška utakmica, kao što je očekivano… Peta, odlučujuća. Biće gusto sigurno do kraja. Partizan je odigrao dosta dobro prvo poluvreme, mislim da Zvezda može da odigra bolje u drugom. Mislim da je dobro što je na dobar način završila prvo poluvreme, to može da pomogne za drugo. Videćemo“.

Pričao je i o prethondim utakmicama u seriji.

„Zvezda je dobro igrala kod kuće, imala je šansu u trećoj, ali je nažalost propustila priliku. Partizan je odbrani domaći teren. Videćemo do kraja… Biće sigurno teško, jer je finale“.

Nije pokazivao oduševljenje i emocije, ali to je za njega normalno.

„Ja sam ipak profesionalac, bavim se košarkom… Razumem i drugu stranu, a tako me i profesija navodi. I inače sam takav i kad ja igram ne pokazujem mnogo emocija. Oseća se da je velika tenzija, što je očekivano jer je veliki derbi, ali ipak treba zadržati mirne glave. Ipak je, na kraju krajeva, ovo sport. I dobiti i izgubiti – ne treba praviti od svega ovoga preveliku neku…“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre početka meča izgrlio se sa trenerom Zvezde Dejanom Radonjićem.

„Samo sam mu poželeo sreću i pobedu“.

Pričao je i o igračima oba tima.

„Znam ih sve od pre, sa nekima sam čak i trenirao kada sam dolazio da treniram sa Zvezdom. Dosta je tu dobrih igrača i sa jedne i druge strane, što pokazuju na terenu“.

Navijačke atmosfere kakva je u Beogradu nema u NBA ligi.

„Kada je navijanje, kada se sportski navija i bodri svoj klub, onda je to nešto posebno, ima kod nas i u Grčkoj, Italiji i na još nekim mestima. Treba da ostane na tome, da bude fer i sportsko navijanje, da se bodri svoj klub i da je to onda prava slika koja treba da se šalje u svet. Nekada se dešavaju stvari koje pokazuju pogrešnu sliku, ali kad se stvarno navija – onda je to prava stvar“.

Vučević je član Čikago Bulsa sa kojima je stigao do prve runde plej-ofa u NBA ligi, gde je bolji bio Milvoki.

„Malo drugačija uloga je bila za mene, na početku mi je trebalo vremena ali kako je odmicalo bilo je sve bolje. Zadovoljni smo što smo ušli u plej-of, ali smo nažalost igrali protiv ekipe koja je u ovom trenutku možda i bolja od nas (Milvoki Baks). Za prvu sezonu sa mnogo novih igrača, možemo da budemo zadovoljni. Malo su nam i povrede napravile problem tokom čitave sezone, pa i u plej-ofu gde smo igrali bez tri bitna igrača poslednje dve utakmice, tako da… Možemo da budemo zadovoljni i nadamo se da ćemo sledeće biti bolji“.

Foto: Tanjug / AP Photo/Morry Gash

Otkrio je i ambicije u narednom periodu.

„To me pitaju često… Ja bih voleo da se što duže, Bože zdravlja, zadržim u NBA. Kada završim tamo mislim da će to biti to. Ovako ću dolaziti da bodrim kad mogu, pa eto…“.

Nije moglo da prođe bez pominjanja Nikole Jokića.

„Srbija za zemlju koja nije toliko velika ima mnogo kvalitetnih igrača. Ne bi izdvojio nijednog, ali to pokazuje da se ovde dobro radi, da ima dobrih mladih igrača, ali i iskusnih igrača. Sam Jokić koji je MVP lige dve godine zaredom je velika stvar. Bilo ko od Srba da dođe sigurno je da bi nam pomogao“, zaključio je Vučević.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde okupirali Beograd: Proslava titule i bakljada na Kalemegdanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar