Finale obeleženo skandalima ulazi u završnicu.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 80:77 i na taj način ukupnim rezultatom 3-2 u finalnoj seriji stigli do šampionske titule.

PROČITAJTE JOŠ...

Crveno-beli su odlično ušli u meč, poveli 6:0, u odbrani su bili fantastični, u napadu koristili šanse dok igrači Partizana nisu nijednom ni pogledali ka košu rivala. Ipak, to se promenilo kada je Zek Ledej dojurio do koša crveno-belih, iznudio i faul Nikole Kalinića.

Taj njegov potez probudio je igrače Partizana koji su znatno podiglii nivo igre, poravnali na 6:6 trojkom Kevina Pantera, i tako najavili u kom pravcu će teći meč.

#related-news_0

Iako se igralo koš za koš a Zvezda vodila tokom većeg dela prve deonice, Panter je trojkom u poslednjoj sekundi doneo svom timu 20:18.

U drugoj četvrtini Partizan je uspeo da ode na sedam poena viška (32:25), ali su crveno-beli na krilima Luke Mitrovića uhvatili priključak (34:33), no novom trojkom, ovog puta Ledeja, Partizan je nakon prvog poluvremena imao višak od četiri poena, 37:33.

Početak drugog poluvremena pripao je Zvezdi, crveno-beli su zaigrali mnogo bolje i uspeli da pre svega dobrom odbranom dođu do izjednaččenja, a pri rezultatu 39:39 sredinom treće deonice došlo je do opšteg haosa. Nikola Kalinić je faulirao Ledeja, što mu je bila četvrta lična greška. Navijači su počeli da ubacuju predmete na parket, arbitri pobegli u svlačionicu, a odluka koja je bila doneta jeste – može da se igra, ali pred praznim tribinama.

Sat vremena kasnije, kada su navijači Zvezde napustili dvoranu „Aleksandar Nikolić“, igrači su ponovo izašli na parket, a meč je nastavljen.

Nakon par minuta loše košarke igrači oba tima su polako uhvatili ritam, prvo je Partizan otišao na 55:50 nakon mini serije Alekse Avramovića, odgovorio je Dejan Davidovac, crveno-beli vezali sedam poena za 57:55, a pred završnih deset minuta na semaforu je stajalo 59:58.

Koliko je tvrda bila završnica meča pokazuje to što niejdan tim nije uspeo da napravi razliku veću od tri poena, a presudan trenutak dogodio se na 58 sekundi pre kraja utakmice, kada je u borbi za loptu Holinsa i Avramovića sudijska trojka donela odluku da je poslednji njom igrao bek Partizana.

Iz napada koji je usledio Nejt Volters je pogodio trojku, a Zvezda otišla na 78:75. Partizan je uspeo da smanji, ali je Davidovac sa penala povećao na 80:76. Poslednju priliku crno-beli su imali nakon promašenog drugog slobodnog bacanja Alekse Avramovića na devet sekundi pre kraja, kada su uspeli da dođu do lopte posle ofanzivnog skoka, ali Kevin Panter nije pogodio poslednji šut za tri poena, pa je Zvezda uspela da odbrani titulu i obezbedi mesto u Evroligi sledeće sezone.

Zvezdu je predvodio Davidovac sa 15 poena, Volters e dodao 12, Kalinić 11 a Mitrović 10, dok je kod Partizana najbolji bio Panter sa 27 poena.

Za najboljeg igrača finalne serije proglašen je Ognjen Dobrić, koji je poslednju utakmicu u seriji okončao sa pet ubačenih poena, ali je u prethodne četiri bio bez konkurencije najbolji pojedinac ekipe Dejana Radonjića.

Crvena zvezda - Partizan 80:77

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare