Nikola Topić zvezda drafta u NBA ligi
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nikolu Topića, beka Crvene zvezde, očekuje jedan od najvažnijih događaja u karijeri, pošto će u noći između srede i četvrtka u Njujorku čekati da komesar NBA lige Adam Silver pročita njegovo ime kao igrača koji će Mali Kalemegdan zameniti trening centrom nekog od 30 timova koji se nadmeću u ovom takmičenju.

Topić je pre nekoliko nedelja bio projektovan za jedno od prvih pet mesta na draftu, ali su dve povrede kolena u kratkom vremenskom periodu dovele do toga da neki drugi košarkaši, bar prema projekcijama, izbiju u prvi plan.

PROČITAAJTE JOŠ...

Gde je Topić viđen i sa kog mesta bi mogao da uđe u NBA?

Pre povreda, jedan od najtalentovanijih plejmejkera sveta predstavljao je logičan izbor za San Antonio Sparse, ekipu iz Teksasa, na četvrtom mestu.

Ipak, od toga verovatno neće biti ništa, pošto su Sparsi navodno odlučili da uzmu Stefona Kasla kao četvrtog pika, dok bi kao osmi trebalo da dođe Tiđane Salon, mladi Francuz.

Kao druga opcija spominje se Juta Džez. Tim iz Solt Lejk Sitija želi da se pojača dobrim organizatorom igre, a kako je Topić po mnogima najbolji asistent na ovogodišnjem draftu, u Juti to žele da iskoriste i naprave nešto što bi moglo da ima status „najveće krađe na draftu“.

Kao drugi najveći favorit za Topića važi tim drugog Nikole, i saigrač iz redova reprezentacije Srbije, Jovića – Majami Hit. Na Floridi čekaju „zeleno svetlo“ od strane doktora kako bi mladog beka doveli u svoje redove i tako napravili veliki zalog za budućnost.

Doduše „problem“ bi moglo da predstavlja pitanje – da li će Topić uopšte biti dostupan na 15. mestu, kada Majami ima pravo izbora? Naime, za njega su navodno zainteresovani i iz Portland Trejlblejzersa, koji biraju kao 14.

A ako dođe do iznenađenja i Topić bude dostupan i u drugom delu, moguća lokacija je i Orlando Medžik. Na ne bi trebalo isključiti ni Čikago Bulse ili Sakramento Kingse, mada su oni Topića uzeli kao rezervnu opciju.

Na draftu će svoju sudbinu čekati i mladi Nikola Đurišić, kom je predviđeno mesto u drugoj rundi, kao i Broni Džejms, sin Lebrona Džejmsa, što bi moglo u vellikoj meri da utiče i na klub u kom će njegov otac nastaviti karijeru.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare