Foto: STARSPORT

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić dobro se kotira pred dolazeći NBA draft.

Do njega je ostalo još oko šest meseci, a Topić koji se smatra „lutrijskim“ pikom je pred 2024. godinu prešao iz Mege u Crvenu zvezdu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa samo 18 godina već je stigao s epitetom velikog pojačanja i doživeo je povredu zbog koje pauzira između mesec i mesec i po dana.

Povreda nije tako drastično uticala na njegove šanse da se nađe među deset najboljih na draftu, što se pokazalo i u ESPN-ovom novom preseku.

Topić je peti i kako trenutno stoje stvari mogli bi da ga biraju Šarlot Hornetsi. Aleks Sar je projektovan kao prvi pik, a njegov zemljak iz Francuske Zakari Risaše je drugi.

Sar je jedan od najkonstantnijih i u vrhu je već nekoliko nedelja, dok je Topić doživeo meteorski uspon od jeseni i partija u Megi, do prelaska u Zvezdu. Dotle je u ABA ligi imao 18,6 poena po meču i bio je jedan od najboljih pojedinaca „ružičastih“.

Od Evropljana je Topić treći najbolje kotirani igrač na petom mestu, a odmah iza njega je Tiđan Salon, što znači da Francuzi imaju trojicu u prvih deset. Na desetom mestu je Matas Buželis iz Litvanije.

BONUS VIDEO: Nikola Topić odlazi u svlačionicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar