Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Ime Nikole Jokića postalo je nerazdvojivo sa istorijskim učinkom.

Srpski centar je vodio Denver Nagetse do pobede nad Los Anđeles Lejkersima sa 122:109, a pritom uspeo da uradi nešto što se u NBA viđa ređe od Halejeve komete.

PROČITAJTE JOŠ

Srspki as je stigao do 11. tripl-dabl u sezoni (87. u karijeri) sa 14 poena, 11 skokova i čak 16 asistencija. Ono što je posebno impresivno je da je iz igre šutirao 5/5, pa je postao tek treći košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da dođe do tripl-dabl sa savršenim šutom iz igre.

Pre njega su u tome uspeli samo još Drejmond Grin i Vilt Čemberlejn. Srpski as je ovog puta odlučio da se potpuno podredi timu, baš kao što je nedavno pojasnio da nema potrebe da sada bude toliko agresivan prema košu kao što je bio ranije.

Uskoro opširnije…

Ne samo da je Jokić odlučio da se podredi timu, već je pomogao i saigračima da se dodatno podignu. Pomogao je upravo Džamalu Mareju da dođe do najboljeg učinka u sezoni (34 poena), a još su Kentavijus Koldvel-Poup (16), Brus Braun (15), Majkl Porter Junior (14) i Bouns Hajland bili dvocifreni. Dobro raspoloženje ostalih igrača nije ujedno značilo i nešto više odmora za srpskog centra koji je još jednom igrao 35 minuta.

Denver je stigao do 11. pobede zaredom na domaćem terenu, što je najduži niz Nagetsa još od 2018. godine kada su vezali 12 trijumfa.

Sada su izjednačeni sa Memfisom na vrhu Zapadne konferencije.

„Uradili smo šta smo trebali, momci su došli na posao sa pravim načinom razmišljanja. Svi su napravili korak napred i odradili posao“, rekao je Majkl Meloun, trener Denvera.

Lejkersi su igrali bez nekoliko igrača pre svih bez Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, a predvodio ih je poenterski Rasel Vestbruk sa 25 poena (uz sedam skokova i asistencija), iako je meč počeo kao rezervista.


NBA rezultati, 10. januar

Vašington – Nju Orleans 112:132

Boston – Čikago 107:99

Njujork – Milvoki 107:111

Memfis – San Antonio 121:113

Denver – LA Lejkers 122:109

Sakramento – Orlando 136:111

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar