Foto: AP Photo/David Zalubowski
Foto: AP Photo/David Zalubowski

Novo priznanje za najboljeg igrača sveta.

NBA liga  je saopštila da je centar Denver Nagetsa Nikola Jokić izabran u prvu petorku NBA lige na osnovu glasanja predstavnika medija.

Pored Jokića, u najbolju petorku su izabrani Janis Adetokumbo iz Milvokija, Devin Buker iz Finiksa, Luka Dončić iz Dalasa i Džejson Tejtum iz Bostona. Samo su poslednja dvojica još uvek u igri za titulu prvaka.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je prvi igrač Nagetsa koji je to uradio u četiri sezone zaredom čim je nadmašio Dejvida Tomspona na listi najuspešnijih igrača u istoriji Denvera.

Jokić je postao 13. igrač u istoriji NBA koji je uzastopno bio MVP ligaškog dela i član idealne petorke. On je prvi centar kome je to pošlo za rukom od Mozesa Melouna 1982-83. Bio je prvi igrač u istoriji NBA koji je prosečno beležio 25+ poena, 13+ skokova i 6+ asistencija tokom cele sezone. Takođe je postao prvi igrač u istoriji NBA koji je zabeležio najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni. Jokić je četvrti put uzastopno igrao na Ol-staru, a drugu godinu zaredom proglašen je za Ol-star startera. Dvaput je proglašen igračem meseca Zapadne konferencije (januar i mart/april), kao i igračem nedelje Zapadne konferencije dva puta (24. januara i 4. aprila).

Zanimljivo je da je Jokićev glavni rival za MVP nagradu Džoel Embid zavrđio u drugoj petorci zajedno sa Stefom Karijem iz Golden Stejta, Dža Morentom iz Memfisa, Demarom Derozanom iz Čikaga i Kevinom Durentom iz Bruklina.

Treću petorku čine Kris Pol iz Finiksa, Trej Jang iz Atlante, Lebron Džejms iz Los Anđeles Lejkersa, Paskal Siakam iz Toronto Reptorsa i Karl Entoni Tauns iz Minesote.

BONUS VIDEO Ivica Zubac o Jokiću, idealnoj balkanskoj NBA petorci i igranju za Hrvatsku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar