Foto; Twitter/Screenshoot

Nije mogao da se zaustavi na konferenciji.

Svet je potresao užasan masakr u SAD koji se dogodio u saveznoj državi Teksas kad je Salvador Ramos (18) upao u osnovnu školu u gradiću Uvalde u Teksasu i ubio 19-oro dece starosti od 7 do 10 godina i njihovo dvoje učitelja.

PROČITAJTE JOŠ

Uoči četvrte utakmice finala NBA lige između Golden Stejta i Dalasa koja je igrana upravo u Teksasu, trener ekipe Voriorsa za koju nastupa Nemanja Bjelica nije mogao da se suzdrži i napao je vlast u SAD-u.

„Posle Južne Kalifornije, sad su deca ubijena u školi“, počeo je svoj monolog Ker.

A onda je lupio šakom o sto.

„Kada ćemo nešto uraditi“, prodrao se trener Voriorsa.

On se potom obrušio na vlast.

„Umoran sam, stvarno sam umoran što dolazim ovde i izjavljujem saučešće tim nesrećnim i devastiranim porodicama. Umoran sam, toliko sam umoran… Izvinite. Umoran sam od minuta ćutanja. Dosta! Trenutno postoji 50 senatora koji odbijaju da glasaju o „H.R.8″ (zakon o proveri poseda oružja). Tu sede već dve godine. I postoji razlog zašto neće glasati o tome. Da se održe na vlasti“.

Nije se tu zaustavio trener Golden Stejta.

„Pa vas pitam, sve vas senatore, koji odbijate da uradite bilo šta u vezi sa nasiljem i pucnjavama u školama, i supermarktima, pitam vas, da li vam je želja za vlašću bitnija od života naše dece, naših starih, jer tako izgleda. Dosta mi je. Ne mogu više o ovome. Igramo utakmicu večeras. Ali želim da svi koji ovo slušaju ovde, da razmisle o svom detetu, unuku, majci, ocu, sestri, bratu… Kako biste reagovali da se vama ovo dogodilo. Ne možemo sedeti ovde i samo čitati o tome i reći „ok“, biće minut ćiutanja, idemo Mevsi, idemo. To ćemo da radimo, da igramo košarku. Senatori nas drže kao taoce! Tih 50 senatora nas 90 posto koji želimo taj zakon, oni u Vašingtonu nas drže kao taoce. Neće da glasaju jer žele da ostanu na vlasti. Patetični su, dosta mi je“, odbrusio je Ker, energično ustao sa stolice i napustio konferenciju.

BONUS VIDEO Arena eksplodirala nakon pobede Efesa nad Realom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare