Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

Bjelica blizu neverovatnog preokreta.

Košarkaši Dalasa ostali su u životu u finalu Zapadne konferencije NBA lige pošto su u četvrtom meču pobedili Golden Stejt sa 119:109 i smanjili na 3:1 u seriji.

PROČITAJTE JOŠ

Dalas je igrao sjajno od početka i stekao ogromnu prednost od 29 poena razlike pred poslednju četvrtinu, koju zamalao nije ispustio u završnici pa je Luka Dončić morao da vadi situaciju i spreči brodolom svog tima.

Upavo je Donćić bio najbolji pojedinac sa 30 poena 14 skokova i devet asistencija, i po dve ukradene lopte i blokade. Dorijan Fini Smit odigrao je najbolju utakmicu u seriji sa 23 poena dok je Redži Bulok blistao sa 18 poena uz šest trojki iz deset pokušaja.

Kod Golden Stejta Stef Kari imao je 20 poena, tri manje dodao je Kuminga, a Pul 14 poena. Vigins je prikupio 13, Tompson samo 12, a Grin i Mudi po 10 poena. Bjelica je odigrao skoro 15 minuta i postigao četiri poena uz po tri skoka i asistencije, ali je bio sjajan u poslednjoj deonici kada njegov tim umalo nije napravio veliki preokret.

Mogao je domaćin od dobijenog da napravi veresiju, ali se na kraju sve ipak dobro završilo. Dalas je sjajno šutirao i pogodio 20 trojkiuz odličnih 46.5 odsto uspešnosti, ušao u poslednju četvrtinu sa 29 poena razlike, ali je na kraju morao ipak Luka Dončić morao da se vraća na parket kako bi izvlačio kestenje iz vatre. Shvativši da su šanse za preokret minimalne Stiv Ker, a ubrzo i njegov suparnik Džejson Kid odlučili su se da na teren pošalju rezerviste sa ciljem da odmore svoje vedete i startere. Ta odluka umalo je dovela do završnice na nož pošto su Nemanja Bjelice, Džonatan Kuminga, Džordan Pul, Demion Li i Mozes Mudi umalo napravili šou.

Posle 99:70 na kraju treće deonice rezervisti Voriorsa otvorili su poslednji kvartal sa devet uzastopnih poena, odnosno serijom 15:2 kojom je počela da tinja nada posle koje je Kid morao da reaguje i vrati svog najboljeg igrača na parket. Ker sa druge strane i dalje nije reagovao, jer je Dalas i dalje imao komotnu prednost. Međutim, njegovi saigrači uspeli su da začine stvari. Za ono vreme koje je dobio Bjelica je briljirao.

Bjelica je lepo razigravao saigrače, a kada je Mudi povezao dve trojke na četiri i po minuta do kraja za 110:97 na semaforu Stiv Ker se okrenuo prema svojim pomoćnicima i zapitao ih da li oni ovo mogu da okrenu. Ne samo da su mogli, već je Kuminga sa pet uzastopnih poena uključujući i novu trojku uz tri i po minuta na semaforu doveo Ratnike na samo osam poena zaostatka

Utakmicu je obeležio i prekid od gotovo 15 minuta na poluvremenu zbog toga što je krov dvorane prokišnjavao usled jake oluje poslednjih dana. Dok je voda kapljala velikom brzinom na brdo peškira postavljenih da bi se zaštitio teren, radnici u hali odmah su se podigli pod svodove i zakrpili dve rupe, no kasnije je primećeno da je curelo i u tunelu. Navijači su se dobro zabavljali uprkos situaciji koja je jako razljutila vlasnika Marka Kjubana, pa su tako otvarali kišobrane na tribinama. Ovakvi „incidenti“ događali su se već tokom sezone, poslednji put u martu protiv Minesote.

BONUS VIDEO Micić pokorio Evropu, pa zapevao čuvenu narodnu pesmu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar