Denver Nuggets vs Houston Rockets Nikola Jokic
Nikola Jokić Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski centar je mislio da je čuo dobru vest kada je saznao da će trener tima Lebrona Džejmsa na Ol-staru biti Majkl Meloun, strateg Denvera. Tako je i došlo do razgovora koji je nasmejao sve.

Nikola Jokić, dvostruki MVP NBA lige, izabran je za startera na NBA Ol-star meču 19. februara, a ponadao se da dolazak Meloun znači da se neće previše trošiti.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Nagetsa je neposredno pre meča sa Atlantom otkrio razgovor koji je imao sa Jokićem.

„Nadam se da će ga Lebron odabrati, pa da ga vodim i na ‘Ol-staru’. Pomislio je i rekao mi ‘Treneru, nećete me puštati u igru, zar ne?’, a ja sam mu rekao: ‘Ne, igraćeš, 40 minuta’ „, rekao je Meloun i nasmejao sve pre nego što je napustio konferenciju.

Jokić je upisao 18. tripl-dabl u sezoni u trijumfu Denvera nad Atlantom, ali je uradio još jednu fantastičnu stvar.

Srpski centar je u ovom trenutku prvi čovek NBA lige po ukupnom broju asistencija u sezoni. Stigao je do 464 asistencija i iza sebe ostavio Treja Janga sa jednom manje, ali i Tajrisa Hejlbarton sa 430. Tako je centar u NBA ligi podelio više asistencija od plejmejkera, što samo pokazuje da je i Jokić plejmejker.

Srpski centar jeste na parketu proveo 34 minuta, ali nije previše bio agresivan u ofanzivi. Postigao je 14 poena (5/8 iz igre), uz 18 skokova i 10 asistencija, ali je upisao i dve blokade, te jednu ukradenu loptu.

BONUS VIDEO Noć Nikole Jokića za istoriju – meč u kom je pao rekord Vilta Čemberlejna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar