Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Duel dva košarkaša koji su nosili nagrade za najbolje u Srbiji na NBA parketu protekao je u dominaciji Somborca.

PROČITAJTE JOŠ

Denver Nagetsi savladali su Atlantu Hoks sa 128:108 i tako stigli do 37. pobede u sezoni, a ovog puta je ključni akter Nagetsa bio Džamal Marej. Plejmejker je stigao do 41 poena uz pet skokova i sedam asistencija, te je tako pokazao da se vraća u prepoznatljivu formu.

Upravo njegovo izuzetno šutersko raspoloženje dovelo je do napadačke poštede Nikole Jokića. Srpski centar jeste na parketu proveo 34 minuta, ali nije previše bio agresivan u ofanzivi. Postigao je 14 poena (5/8 iz igre), uz 18 skokova i 10 asistencija, ali je upisao i dve blokade, te jednu ukradenu loptu.

Bogdanović je ovog puta bio praktično sedmi izbor Atlante, a za 30 minuta je postigao osam poena, pet skokova i tri asistencije. Šutirao je iz igre 4/10, ali je stigao do jedne blokade i ukradene lopte.

Marej je pokazao i kako Nagetsi pristupaju svakom susretu, ni u jednom trenutku nema potcenjivanja rivala.

„Ne potcenjujemo nijedan tim. Moramo da dođemo pripremljeni. Imamo metu na leđima. Videli smo to, čak i danas. Bili su u igri neko vreme. Morali smo samo da zaključamo meč i upravo smo to uradili“, poručio je Marej.

Denver je vodio tokom čitavog susreta, ali u četvrtoj četvrtini je Atlanta stigla do 109:101. Onda se u Denveru upalio alarm. Napravili su seriju od 15:2, a u tom trenutku je Marej postigao čak 11 poena.

Majkl Meloun je analizirao utakmicu na sebi sopstveni način.

„Bila je to čudna utakmica. Ako pogledate prvu i treću četvrtinu mi nismo igrali odbranu. U drugoj i četvrtoj sam mislio da je odbrana izuzetno dobra. Najvažnije od svega u četvrtoj smo dozvolili samo 22 poena, mnogo je dobrih stvari za nas i to nam je dozvolilo da izvučemo ovaj meč“, rekao je Meloun.

Dvojica igrača su sela i pre utakmice pričala na srpskom pored parketa što je privuklo veliku pažnju Amerikanaca.


NBA rezultati, 5. februar

Bruklin – Vašington 125:123

Nju Orleans – LA Lejkers 131:126

Detroit – Finiks 100:116

Njujork Niks – LA Klipers 128:134 pp

Čikago – Portland 129:121

Milvoki – Majami 123:115

Oklahoma – Hjuston 153:121

Golden Stejt – Dalas 119:113

Denver – Atlanta 128:108

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Jokić i Denver počistili Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar