Foto: AP Photo/Seth Wenig

Nikola Jokić je poslednjih meseci prva priča NBA lige.

Zašto bi drugačije bilo i ovog puta? Nju Orleans Pelikansi su demolirali Denver Nagetse sa 107:88, pa su igrači iz Kolorada jasno pokazali da su bez Jokića potpuno druga ekipa. Jokić je odlučio da odmori zbog bola u desnom listu noge.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi su postavili pitanje da li je ovo zapravo istina ili samo reakcija na odluku Džoela Embida, direktnog MVP kandidata, da propusti neke mečeve (pogotovo je bitan onaj u Koloradu).

Na pitanje šta je pošlo po zlu protiv Pelikansa, trener Majkl Meloun ima jednostavan odgovor.

„Pa, Nikola nije igrao“, poručio je Meloun, što je samo još jedan pokazatelj koliko je Srbin značajan faktor u igri Denvera. Za mnoge i previše značajan jer praktično znači da nema prava na odmor inače se dešavaju ovakvi šamari.

Džamal Marej je stigao do 21 poena, igrao je 36 minuta i sada se pretpostavlja da neće ni putovati na megdan Finiksu. Majkl Porter Junior je postigao samo 10 poena i promašio je čak sedam trojki. Denver je pogodio tek četiri od 28 trojki, što je podatak koji i te kako brine sve navijače.

Trener Meloun je pojasnio zbog čega Jokić nije igrao.

„Mislim da se to spremalo. Uspeo je da prođe kroz meč sa Filadelfijom, ali na treningu dan pre meča nije radio mnogo, Naravno, sada smo ekstremno oprezni zbog trenutka u kom smo u sezoni. Ukoliko postoji ikakva sumnja definitivno ćemo ostaviti čoveka po strani u trenuku kada imamo još sedam utakmica do kraja ligaškog dela sezone“, iskren je Meloun.


NBA rezultati, 31. mart

Denver – Nju Orleans 88:107

Milvoki – Boston 99:140

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar