Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić, dvostruki MVP, ponekad ne dobije poštovanje koje zaslužuje. Ipak, kada god se oglasi neko od košarkaša protiv kojih je igrao mnogi shvate koliko je zapravo teško igrati protiv ovakvog košarkaškog genija.

Leri Nens Junior, košarkaš Nju Orleans Pelikansa, opisao je kako izgleda iz prve ruke gledati kako Jokić demolira protivnički tim.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je da nije tako izgledalo iz prve, a onda je napravio i paralelu sa Hardenom i Marejem, što je čitavoj priči dalo dodatnu težinu jer nije to bio prvi put da vidi takvo izdanje jednog asa.

„Bio sam na terenu kada je Džejms Harden postigao 55 poena, takođe i Džamal Marej kada je ubacio 50, promašivši samo četiri šuta.

Ipak, najimpresivnije izdanje koje sam ikada video bilo je ove godine. Igrali smo u Denveru i na poluvremenu smo vodili sa 20 poena prednosti. Jokić je igrao onako…

Onda je došlo drugo poluvreme i mislim da je samo u tom periodu imao 33 poena i 12 skokova. To je bilo najimpresivnije izdanje nekog košarkaša koje sam video. Tačka.

Najneverovatnija utakmica (nekog košarkaša) koju sam ikada video.

Bio sam na terenu kada je Lebron postigao 50 poena, uz tripl-dabl, protiv Voriorsa, ali ova Jokićeva… Bio sam na terenu i pomislio ‘jeaa‘.

Niski post, horog, ‘fejd-avejevi‘, pogodio je dve trojke iz tranzicije, slobodna bacanja… Bila je to najkompletnija košarkaška utakmica… 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija“, poručio je Nens.

Ovaj susret odigran je početkom marta.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Denver Nagets – Golden Stejt Voriors

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare