Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Nikola Jokić kao da nije s ove planete, iz meča u meč pomera granice, a u porazu Denvera od Sakramenta (114:119) sa 50 poena popravio je rekord NBA karijere.

Srpski centar i zvezda Denvera sam je igrao protiv Kingsa! Bukvalno sam i prava je šteta što nema adekvatnu podršku saigrača, i što pobedom nije uveličao veče za pamćenje.

Do sada je dva puta imao po 47 poena, sada je za tri više popravio najbolji poenterski lični učinak u NBA.

PROČITAJTE JOŠ

Svaka čast, genije!

Samo, na kraju su se radovali „kraljevi“, i to treći put ove sezone protiv Nagetsa, kojima u noći između subote i nedelje nije vredeo ni rekord Nikole Jokića. Gotovo polovinu poena svoje ekipe je ubacio…

Srpski centar je za dva poena šutirao 17/27, trojke 3/5, slobodna bacanja 7/7, i na to je dodao 8 skokova i 12 asistencija, za 22. uzastopni dabl-dabl ove sezone.

Njegov Denver je sve vreme jurio zaostatak i na kraju nije uspeo da napravi preokret, iako je Jokić dodatno „zakuvao“ dramatičnu završnicu. Imao je Sakramento i +14 u poslednjoj deonici, ali je „Džoker“ sa pet pogođenih šuteva zaredom vratio (lažnu) nadu da mogu do preokreta.

Primakao je ekipu koliko je mogao, „cepao“ mrežicu i trojkom posle dodavanja iz auta, i iz reketa, ali se na kraju pišu lični rekord od 50 poena i novi timski poraz. Pored Jokića su dvocifren učinak imali Milsap sa 14, Barton i Moris po 11, te Grin 10 poena.

Kingse su do slavlja predvodili Barns sa 28 poena, Foks sa 24, sjajni ruki Halibarton sa 23 i Holms sa 21 poenom. Nemanja Bjelica ponovo nije igrao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare