Foto: EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Legendarni novinar ESPN-a, Stiven Smit koji je voditelj i emisije u kojoj se često svađaju Šekil O'Nil i Čarls Barkli, veruje da će Nikola Jokić sigurno biti MVP ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Najavljujući plej-of, osvrnuo se i na debatu koja ne prestaje prethodnih dana, a za njega je Jokić bez dileme MVP i uveren je da će naggrada završiti u njegovim rukama.

„Jokić, Embid i Kari. Svi zaslužuju MVP nagradu. Ali mislim da treba da je dobije Jokić, da će je dobiti Jokić. Ključ je u konsizstentnosti. Jokić igra sjajno cele sezone i igrao je sve utakmice. To nije odigrao Stef Kari. To je 21 meč više od onoga što je odigrao Embid“, rekao je Smit.

On se osvrnuo i na povredu Mareja.

„Iako je Denver ostao bez Džamala Mareja, uspeli su da osvoje jedno od prva tri mesta na Zapadu. Jer još uvek imaju Jokića u svakoj mogućoj utakmici. On će biti šesti igrač u poslednjih osam godina koji je po prvi put osvojio tu nagradu“, istakao je Smit.

Ipak, on smatra da bi Denver mogao da ispadne već u prvoj rundi od Portlanda.

„Ipak, neka vodi računa.Ta MVP nagrada bi mogla da bude jedina stvar koju će dobiti ove godine. Mogli bi lako da ispadnu u prvoj rundi. Prva runda protiv Portlanda će biti izuzetno teška. Dejmian Lilard nema MVP trofej. Nikad nije bio viši od četvrte pozicije u glasanjima, ali ima igru na MVP nivou“, rekao je Smit.

Naveo je zašto bi Lilard mogao da bude u prednosti.

„Regularna sezona je Jokićevo vreme. Plej-of? To bi moglo da bude vreme Dejmiana Lilarda“, zaključio je Smit i napustio studio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NBA on ESPN (@nbaonespn)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar