Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Mnogo, mnogo teže nešto što se očekivalo je Denver savladao Toronto sa 118:113, a svu genijalnost je na meču pokazao Nikola Jokić.

Srpski centar je u potpunosti preuzeo odgovornost za igre Nagetsa, pa je otišao toliko daleko da na poluvremenu vodi raspravu sa Majklom Melounom, prvim trenerom, šta bi i kako trebalo raditi.

Snimili su ih kako obojica šaraju po tabli pre nego što je meč završen.

Jokić je meč završio sa „samo“ 17 poena, 13 skokova i devet asistencija. Nije pokušavao da sili asistenciju u završnici kao što je na prošlom meču to radio Janis Adetokumbo sa skokovima.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je na parketu proveo ubedljivo najviše vremena od svih u Denveru čak 36 minuta. Ipak, Denver se dugo mučio, pa je zaostajao čak i 10 poena u prvom poluvremenu pre nego što su Majkl Porter Junior i Eron Gordon vezali sedam poena za 61:58 na poluvremenu.

Mogao je Paskal Sijakam da pogodi za +6 Toronto na 2:20 do kraja susreta, ali kada to nije uradio Denver je nizao sedam vezanih poena i stigao do 112:111 na 1:15 do kraja.

Kada se došlo do penal završnice svaka odluka sudije je bila posebno bitna.

Tu se istakao Nikola Jokić koji je dobro znao da Peltl izvodi očajno slobodna bacanja (53,6 odsto) i njega namerno faulira. Naravno košarkaš Denvera promašuje oba slobodna bacanja, a čak i ovim potezom Jokić donosi trijumf svom timu. To samo pokazuje da ne samo da srpski centar odlično odradi „domaći zadatak“, već zna i da se prilagodi na različite situacije u kojima može da se nađe njegov tim.

Ne bi trebalo ni pominjati da su igrači Toronta ušli u raspravu sa sudijama nezadovoljni tretmanom koji imaju ili nezadovoljni tretmanom koji ima Denver. Sigurno je da su se u Denveru izborili za nešto bolji status kada su stigli do vrha Zapadne konferencije, ali teško da to znači neke preterane povlastice.

Srpski centar je imao veliku podršku Džamala Mareja sa 24 poena i pet asistencija, te Majkl Porter Juniora koji je postigao 20 poena. Eron Gordon je stao na 19 poena, šest skokova i pet asistencija.

Na kraju je pet startera Toronta upisalo dvocifreni učinak, što se desilo peti put ove sezone. Najefikasniji od svih bio je Frederik Vanvlit sa 21 poenom i čak 14 asistencija.

Zanimljivo da je Denver potvrdio da je najbolji domaćin (ili najgori ukoliko gledate iz ugla gostiju), pa sada u Koloradu ima skor od 30 pobeda i četiri poraza (24-1 u poslednjih 25 susreta).


NBA rezultati, 7. mart

Klivlend – Boston 118:114 pp

Detroit – Portland 114:110

Indijana – Filadelfija 143:147

Majami – Atlanta 130:128

Denver – Toronto 118:113

Sakramento – Nju Orleans 123:108

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar