Nikola Jokić statistika prvi u istoriji
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaši Denvera pobedili su Portland sa 126:115, za 4-2 u prvoj rundi NBA plej ofa, čemu je Nikola Jokić imao najveći doprinos.

PROČITAJTE JOŠ

Somborac je ubacio 27 od svojih 36 poena u drugom poluvremenu i Portlandu nije bilo spasa. Ukupno, Jokić je imao 13/22 iz igre, uz osam skokova i šest asistencija za 36 minuta na parketu, ovaj put je daleko iza sebe ostavio najboljeg šutera rivala, Demijana Lilarda.

On je sveden na osam pogodaka iz igre iz 22 šuta, za njegove prilike i ovako važne mečeve, 28 poena deluje kao skroman učinak. Ipak, imao je 13 asistencija, ali je adut Jokića bio još Porter sa 26 poena, Moris je dodao 22.

Zanimljivo je i da je Jokić imao osam slobodnih bacanja, nijeno nije promašio, upisao je i ukradenu loptu, imao je i pet izgubljenih, koliko i Lilard.

Pod obručem, bitku je izgubio Nurkić, ostavši na 13 poena i sedam skokova za 33 minuta, a Denver je bio pasivniji u 1. poluvremenu, kada je Portland poveo sa +10 pri 63:53.

U nastavku je Denver bio u nezahvalnoj poziciji još dugo, držao je Portland distancu i pri 89:75, ali je poslednja deonica donela veliki preokret.

Od 108:108, Nagitsi su napravili seriju 11:0 i zatim rešili pitanje pobednika.

Jokić je imao impresivan prosek od 33 poena po meču u celoj seriji protiv Portlanda, uz 10.5 skokova i 4.5 asistencija, pa je i Lilardu na kraju preostalo samo da mu džentlmenski čestita.

Jokića i ekipu sada čeka susret sa Finiksom, koji je slomio Lejkerse sa 4-2, u poslednjem meču, šampioni su pali sa 113:100. Buker je presudio sa čak 47 poena, Džejms je imao 29 uz devet skokova i sedam asistencija.

Sa druge strane kostura takmičenja, Juta čeka bolje iz Dalas – Klipers (trenutno 3-2).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare