Novak Đoković Rolan Garos
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Pablom Kuevasom sa 6:3, 6:2, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je u jednom momentu imao i sukob sa publikom zbog jednog navijača, pa su mu i zviždali.

Naime, jedan od navijača je sve vreme bravio buku, pa se Srbin požalio sudiji. Nakon toga je jedan poen burno proslavio i gledao u tog navijača, pa je publika prvu pauzu ispratila zvižducima.

Pokazao je Urugvajac zbog čega je pre pet godina bio i 19. teniser sveta, pa je na momente znao dobrano da namuči Đokovića.

Upravo on je i napravio prvi brejk na susretu za 2:1 u prvom setu, ali je vrlo brzo Novak uzvratio sa dva oduzeta servisa i na kraju set osvojio sa ubedljivih 6:3.

Novak Đoković Rolan Garos
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Drugi set je trajao tek 31 minut, a na terenu kao da je postojao samo Đoković. Najbolji teniser sveta je napravio brejk već u prvom gemu za 1:0, a onda sa još jednim brejkom stigao i do 4:1. Tu prednost je održao do kraja seta, a Kuevas nije stigao ni do brejk prilike.

Ipak, to ne znači da se Urugvajac predao. Naprotiv.

Pablo Kuevas Rolan Garos
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Novak je napravio brejk na otvaranju trećeg seta, ali je morao dobro da se oznoji kako bi spasao dve brejk šanse Kuevasa. I u sledećem servis gemu Đokovića je Kuevas pretio, a još jednom je propustio dve brejk šanse (3:1).

Kada je propustio sve ove šanse, Kuevas je bio potpuno demoralisan, pa je Novak meč rutinski priveo kraju.

Srbin će u trećem kolu igrati protiv Rikardasa Berankisa koji je savladao Dakvorta sa 7:5, 2:6, 7:6(4), 6:0.

Treći set: Đoković – Kuevas 6:3, 6:2, 6:4

5:4 Đoković na gem od prolaska u treću rundu

Najbolji teniser sveta potpuno kontroliše dešavanja na terenu i mirno odrađuje posao.

4:3 Dva nešto mirnija gema

Oba tenisera su bez većih problema osvojili po gem.

3:2 Kakvu smo borbu samo gledali!

Novak je u jednom momentu morao da reaguje kod sudije zbog bezobraznog navijača. Uspeo je Kuevas da smanji na 2:1, a onda je viđena ogromna borba u četvrtom gemu.

Uspeo je na kraju Đoković da spasi i dve brejk lopte, a to je proslavio veoma emotivno. U jednom momentu je pogledao i ka tribinama i mesto gde je sedeo navijač koji je pravio frku. Nakon svega je su Đokoviću zviždali dok je odlazio ka klupi.

2:0 Novak urliko

Novak Đoković Rolan Garos
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

m proslavio gem

Spasao je Đoković dve brejk lopte i tako uspeo da potvrdi gem. Nakon što je Kuevas poslao loptu u aut, proslavio je to Srbin bučno. Podigao je visoko pesnicu, a urlik se prolomio stadionom u Parizu.

1:0 Đoković odmah napravio brejk

Osvojio je Kuevas prvi poen u setu, a publika je to proslavila aplauzima. Ipak, Novak je vezao četiri poena zaredom i odmah napravio brejk.

Drugi set: Drugi set u toku: Đoković – Kuevas 6:3, 6:2

6:2 Drugi set u džepu!

Novak Đoković je bez mnogo problema osvojio ovaj gem, pa sada ima dva seta prednosti u odnosu na Urugvajca.

Vežbe disanja koje Novak često radi u toku mečeva. Privuklo je ovo veliku pažnju Parižana, koji su objavili i kraći snimak.

5:2 Kuevas prekida niz

Đoković je ušao u seriju od tri uzastopna gema, a Urugvajac je uspeo da prekine taj niz. Publika sada sve više podržava Urugvajca, kako bi meč trajao što duže.

5:1 Potvrda dominacije

Kuevas više nema nikakav odgovor na igru Đokovića. Nije uspeo ni da zapreti Novaku, koga samo još jedan gem deli od seta.

4:1 Drugi brejk Novaka u setu

Đoković je nakon sjajnih razmena stigao do prednosti od 40:0. Kuevas je najpre promašio prvi servis, a onda i poslao loptu u mrežu posle riterna Đokovića.

3:1 Novak igra taman koliko je dovoljno

Nakon tačno sat vremena igre stigao je do 3:1 u drugom setu. Deluje da igra taman koliko je dovoljno da savlada rivala iz Urugvaja, koji samo na momente uspeva da pokaže kvalitet zbog kog je nekada bio i Top 20 igrač.

2:1 Dva brza gema

Oba tenisera su mirno osvojila gem na sopstveni servis. Nije bilo velike drame, ni neizvesnosti. Publika je mogla da vidi nekoliko atraktivnih poteza zbog kojih je aplaudirala igračima.

1:0 Novak vrištao zbog besa, pa napravio brejk

Srpski teniser je napravio loš izbor udaraca prilikom izlaska na mrežu, pa je morao nervozu da izbaci iz sebe. Vrištao je zbog besa, a onda nervozno odmahivao glavom. Sve ovo mu je pomoglo da sve izbaci iz sebe, a onda napravi važan brejk.

Prvi set: Drugi set u toku: Đoković – Kuevas 6:3

6:3 Novak ustao iz nokdauna

Srpski teniser je gubio sa 0:40, a onda vezao pet osvojenih poena i osvojio gem. Čak i kada je delovalo da Kuevas dominira, srpski teniser je ostao miran i osvojio set.

5:3 Brejk Đokovića

Srpski teniser je napravio brejk, a sve je začinio fenomenalnom razmenom i udarcom zbog kog je i Marjan Vajda oduševljeno aplaudirao.

4:3 Gem Novaka „sa nulom“

Srpski teniser je sigurno osvojio gem, a onda pogledao ka tribinama jer je neko od gledalaca baš tada ustajao.

3:3 Kuevas izvukao gem

Urugvajski teniser je nakon dosta borbe uspeo da osvoji gem. Malo je nedostajalo da Đoković napravi brejk, ali je Urugvajac uspeo da osvoji gem.

3:2 Novak podigao nivo igre

Kakav bekhend viner srpskog tenisera. Mislio je Kuevas da je napravio prednost, a onda je Đoković poslao neodbranjivu paralelu na samu liniju. Stigao je tako do 40:0, a kasnije je uspeo da osvoji gem nakon još jednog dobrog servisa i drop šota.

2:2 Novak napravio brejk

I taman kada su se mnogi zabrinuli da bi Novak mogao da se ozbiljno namuči protiv Urugvajca, srpski teniser je napravio brejk. Stigao je lako do 40:0, a onda iskoristio drugu priliku da oduzme servis rivalu.

1:2 Novak u problemu

Urugvajski teniser je za svaki dobar potez nagrađen aplauzima, a Urugvajac je stigao do dve brejk lopte. Prvu je propustio, ali je drugu iskoristio i došao do vođstva.

1:1 Odgovor Urugvajca

Kuevas je sigurno otvorio meč, a od samog početka izlazi na mrežu i igra odlične voleje zbog kojih je odličan dubl igrač.

1:0 Novak sigurno počinje

Najbolji teniser sveta osvojio je gem za dva minuta, a rivalu nije dozvolio ni poen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare