Foto: youtube.com

Nikola Jokić nastavio je da piše NBA istoriju, ovaj put, u pobedi Denvera nad Orlandom sa 119:109 posle velikog preokreta.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je Orlando četvrta najgora ekipa NBA lige sa 17 pobeda, Denver je morao ozbiljno da se pomuči da bi došao do trijumfalnog rezultata.

Na poluvremenu je Orlando vodio sa +18, a Nagitsi su prelomili tek sredinom posledne deonice kada su poveli sa 103:102.

Serijom 10:0 obezbedili su važnu pobedu, čemu je Jokić doprineo sa 17 poena i čak 16 asistencija uz devet skokova.

Šutirao je 5/11, imao četiri izgubljene lopte, jednu ukradenu, a ovaj put je šutirao devet slobodnih bacanja i pogodio sedam.

Uplašio je arbitre Jokić već na početku izlivom besa kada mu nije sviran jedan faul, zaleteo se na protivničkog igrača da i on napravi faul, zaleteo se i izgubio kontrolu, pa je naleteo i na sudiju koji ga je preplašeno gledao.

Na tome se završilo, a Jokić je potom dirigovao igrom i pokazao prave plejmejkerske sposobnosti.

Gordon je tako ubacio 24 poena, Marej 22, Porter 20, pa je Denver opet imao pravu timsku igru u kojoj Jokić nije morao da izvlači najbolje iz sebe sa šuterske strane.

Okeke i Ros su predvodili Orlando sa po 19 poena, a Jokić je usput oborio i jedan značajan rekord.

Ovo mu je bila 81. karijerna utakmica sa barem 10 asistencija, pa je prestigao Vilta Čemberlena kao najuspešniji centar u ovom statističkom parametru.

Bogdan Bogdanović imao je trijumfalno veče protiv Golden Stejta, iako je završio meč sa 10 poena uz tri skoka i pet asistencija. Šutirao je 3/10 iz igre, ali se Galinari šuterski nosio sa Karijem, ubacio je 25 poena uz 10 skokova, Kari je imao 37 poena.

Takođe, Golden Stejt nije imao nikakvu kontrolu skoka, Kapela je iz Atlante imao 18 uhvaćenih lopti uz sjajan doprinos šuterski, ubacio 24 poena.

Izostala je samo prilika da se Jokić suoči sa Alenom Smailagićem, koji je ostao na klupi na ovom meču.

Atlanta je vezala tri pobede, a Voriorsi imaju niz od tri poraza. Hoksi će voditi zanimljivu bitku za bolju poziciju plej-ofa, ovde imamo već duel Bogdanovića i Bjelice, koji ima identičan učinak sa Majamijem, 26-24.

NBA liga

Boston – Šarlot 116:86

Filadelfija – Memfis 100:116

Atlanta – Golden Stejt 117:111

Hjuston – Pelikans 115:122

Denver – Orlando 119:109

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare