Foto: AP Photo/Matt York

Sjajan početak sezone za šampiona.

Nikola Jokić i košarkaši Denver Nagetsa su pobedom od 115:107 protiv najvećeg rivala, Finiks Sansa, započeli pripremni period nove sezonu NBA lige.

Srbin je na terenu proveo 18 minuta i za to vreme je zabeležio devet poena i uz to dodao tri skoka, dve asistencije i dve ukradene uz isto toliko izgubljenih lopti.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajan je u Denveru bio i Džamal Marej sa 12 poena i pet asistencija, dok se posebno istakao ruki Džulijan Stroter sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije, te je pokazao da će biti veliko oružje za Nagetse ove godine.

Ekipu je sa klupe predvodio Dejvid Adelman, pošto je prvom treneru Majku Melounu preminuo otac neposredno pre starta meča.

Mora se reći da za Finiks nisu igrale tri najveće zvezde – Kevin Durent, Devin Buker i Bredli Bil, te je posao za šampiona bio mnogo lakši.

Sam Jokić vodio je žestoke duele sa Jusufom Nurkićem u prvom poluvremenu, kada je reprezentativac Bosne i Hercegovine zabeležio 10 poena. Ipak, Denver je bio taj koji je imao sedam poena viška na odmoru (55:48).

Nagetsi su vodili i celu treću četvrtinu, da bi pad u igri usledio sredinom poslendje deonice, kada je Denver imao dva poena prednosti.

Ipak, gosti su ponovo otišli na dovoljnih 99:92, zatim i na 106:98 na tri minuta do kraja.

Svoje prve minute u novoj sezoni odigrao je i Nikola Jović, u pobedi Majami Hita nad Šarlot Hornetsima – 113:109.

Za sedam minuta Jović je upisao dva poena, dva skoka i jednu asistenciju. Bogdan Bogdanović nije igrao u pobedi Atlante nad Klivlendom (1008:107).

BONUS VIDEO Nezapamćen skandal – Makabi bez borbe u finalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar