Jokić
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Javnost u Denveru je nedeljama nagađala, a fotografije iz Beograda su potvrdile sumnje - Nikola Jokić je mršaviji nego ikad.

Najbolji igrač Nagetsa je tokom sezone bio kritikovan zbog stanja njegovog tela, a početkom godine je i sam rekao da nije dovoljno vodio računa i da mu manja kilaža omogućava da se bolje oseća na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Autor lokalnog portala Majlhaj sports Dag Otevil istakao je da je apsolutno srećan zbog Jokićevog izgleda, ali i dodao da to ne mora nužno da znači nešto posebno.

„Jokić se nije zapustio, što je dobro, ali znači i da je nama, kao sportskoj zajednici, veoma dosadno“, naveo je Otevil.

Kako je istakao, instinkt mu govori da tanji i lakši Jokić ne može da bude loša stvar.

„Nisam koristio termin ‘opasniji’, ali… Da li lakši Jokić znači i opasniji Jokić? Ako je tako, onda se ovde radi o najboljem skidanju kilaže u sportu. Manje kilograma bi u teoriji moglo da ga učini bržim na terenu, ali je on već dovoljno brz“, dodaje.

Autor je u priču uveo i Lejkerse, kao najozbiljnijeg protivnika Nagetsa u pokušaju da stignu što dalje u plej-ofu.

„Da li su Entoni Dejvis i Lebron Džejms u strahu od mršavog Jokića? Lebron može da ubaci 50 poena bilo kome, Dejvis je već mršav i opasan… Da li mršavi Jokić može da mu se bolje suprotstavi? Ima argumenata za oba odgovora. Mogao bi da bude brži, izdržljiviji, možda i snažniji. Da li bi Dejvis u tom slučaju mogao da bude opasniji po Jokića pod obručem?“

Otevil dodaje i da su Lejkersi svakako veći favoriti od Nagetsa, ali…

„Možda su, samo možda, Lejkersi sedeli i čekali do je Jokić skidao kilograme. I to bi moglo da bude dobra stvar“, istakao je Otevil.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar